Nagrađen vranjski gimnazijalac

VRANJE

Učenik četvrtog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju Miša Stanković, osvojio je drugo mesto na nagradnom konkursu za pisanje eseja.

Tema rada kojim je učestvovao na konursu koji je organizovao Departman za filozofiju Filozofskog fakulteta u Nišu, nosi naziv „Granica opravdanja smrtne kazne“.

Stanković ističe da je za njega ova tema bila izazov, jer je reč o problemu o kome se već godinama unazad vode brojne diskusije.  

„Moj izričiti stav je protiv uvođenja smrtne kazne i tražio sam razlog više da taj svoj stav i potvrdim. Navodio sam razloge za uvođenje smrtne kazne, a zatim sam tražio argumente da ih osporim“, kaže Stanković.

Ovaj vredan maturant se zahvaljuje svojoj mentorki, profesorki Tijani Đorđević, koja kaže da je tema bila zahtevna i da je Miša uz njenu pomoć i smernice odgovorio na zadatu temu i kritički analizirao mogućnosti i granice opravdanja smrtne kazne.

Miši je nagrada uručena 8. aprila na Filozofskom fakultetu u Nišu. 

„Miša Stanković je učenik koji pokazuje široka intresovanja, pre svega u domenu društvenih nauka. Jako je uspešan i u poznavanju istorije. Ima sjajne rezultate i na tom polju“ – navodi direktorka vranjske Gimnazije, Suzana Mišić Stanković.

Konkurs je bio otvoren za učenike svih srednjih škola u Srbiji, a ponuđene su tri teme: „Uloga muzike u obrazovanju“, „Granica opravdanja smrtne kazne“i „Glasanje ili apstinencija – prava i obaveze, razlozi i posledice“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare