NAGRAĐENIMA DIPLOME I SLIKOVNICE

LESKOVAC

Završen je  likovni konkurs,  koji je raspisao Odbor za rodnu ravnopravnost, na koji je stiglo 500 radova.

Treću godinu za redom skupštinski Odbor za rodnu ravnopravnost raspisuje likovni konkurs za mališane od 3 do 6 godina, a tema ovogodišnjeg konkursa bila je „Sva su deca ista“.

Konkurs je lokalnog karaktera ali su u njemu učestvovali mališani ne samo iz Leskovca, već i iz Niša, Medveđe, pa čak i Makedonije.

Na konkurs je stiglo više od 500 radova u tri kategorije: individualni radovi, kojih je bilo i najviše, grupni radovi same dece i dece i vaspitača i grupni radovi dece i roditelja.

„Deca su pokazala veliku maštovitost, shvatili su da između dece nema razlike kada je reč o polu, rasi, kada je reč o hendikepiranoj deci, odnosno da su sva deca ista“,  rekla je predsednica ovog odbora Ana Volf.

Postoji ideja da se sakupe svi radovi sa poslednja tri konkursa i da se povodom nekog jubileja, kao što je petogodišnjica konkursa, izlože, da to bude prodajna izložba na kojoj će se sakupljati sredstva za decu kojoj je potrebna pomoć.

Na svečanosti povodom završetka konkursa u Centru za ekonomiku domaćinstva uručeno je 40 nagrada, nagrađeni su dobili diplome i slikovnice, a vrtići koji su učestvovali na konkursu zahvalnice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare