MITROVIĆ: STIHIJSKA REAKCIJA NAVIJAČA ILI NEŠTO ORGANIZOVANO

BUJANOVAC

Poslanik SNS u Skupštini Srbije i odbornik te stranke  u Skupštini opštine Bujanovac Nenad Mitrović danas je osudio sinoćašmje skandiranje Albanaca na trgu u tom mestu „Ubi , zakolji, da Srbin ne postoji“  posle utakmice Albanija –Jermenija.

Mitrović je u izjavi za JUGpress   zatražio od nadležnih državnih organ da utvrde da li je sinoć bila „stihijska reakcija navijača ili je bilo nešto organizovano“.

On je dodao da je „šef kabineta predsednika opštine Bujanovca Nagipa Arifija  Arber Pajaziti na svom fb profilu objavio  status sa fotografijom početka okupljanja navijača Albanaca na trgu u Bujanovcu „ i pita da li je on „objavljivanjem tog statusa možda pozvao i ostale ljude, koji nisu imali nameru da izlaze na trg, da rade to što su radili“.

„Treba da se upitamo i da li je ovo poruka koja se šalje Srbima o zajedništvu i suživotu u Bujanovcu , dalji ekonomski razvoj i otvaranje nove zgrade multietničkog  fakulteta u kome će studirati mladi Srbi i Albanci Da li se time šalje poruka Srbima kakvu mi, zapravo, političku stabilnost imamo na jugu Srbije“, pita se Mitrović koji je deo lokalne vlasti, zajedno sa ostalim srpkim odbornicima, strankom predsednika opštine Nagipa Arifija i predsednika Skupštine opštine Jonuza Musliua.

Koordinaciono telo za jug Srbije i policija se još uvek zvanično nisu  oglasili o ovom dogadjaju.

FoNetovi  izvori bliski  istražnim organima navode da policija intenzivno radi na identifikovanju osoba koje su skandirale ovaj preteći poklič i da se, navodno, već znaju orgnanizatori i inspiratori

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare