Nagrade za najbolje učenike, studente i mlade talente

VLASOTINCE

Na Vidovdanski praznik, predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović po peti put po redu uručio je nagrade za najbolje učenike, studente i mlade talente.

Na ovaj konkurs prijave su poslali 82 učesnika, a nadležna komisija odlučila je da bude nagrađen 71 .


” Imam veoma prijatnu dužnost što sam u društvu nadarenih učenika, studenata i mladih talenata, koji su budućnost naše države i veliki potencijal naše društvene zajednice, od kojih će neki sigurno raditi u državnim službama a neki, nadam se, biti i dostojne zamene za nas koji radimo u našoj lokalnoj samoupravi. Neki će možda po završetku školovanja otići iz zemlje na dalja usavršavanja, ali bih voleo da se svi oni vrate kući, koje bi tamošnje znanje i iskustvo podarili nama u Srbiji – rekao je između ostalo, predsednik opštine Zoran Todorović, i ujedno obavestio nagrađene da su novčane nagrade, na današnji dan, Vidovdan uplaćene na tekuće račune nagrađenih.
U kategoriji ,,Đaci generacije” nagrađeno je šest učenika osnovnih škola novčanim iznosom od 10.000 dinara, dok je troje učenika bilo i srednje škola, kojima je pripalo po 20.000 dinara.
U kategoriji ,,Mladi talenti”, novčane nagrade u iznosu od 20.000 dinara, dobilo je 4 učenika osnovne škole, kao i 7 učenika koji su srednjoškolci.
Najveće broj dobitnika bio je iz kategorije ,,studenti”, Na tekuće račune pedeset jednog studenta uplaćena je jednokratna novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara.


Nagrade su podeljene za :
-,,Prvi stepen studija”- osnovne akademske, osnovne strukovne, specijalističke strukovne – 25 studenata
– ,,Drugi stepen studija” – master akademske, master strukovne i specijalističke studije – 19 studenata
– ,,Treći stepen studija” – doktorske akademske studije – 7 studenata.


Žarko Ivković učenik je niške gimnazije za posebne talente. Kao dečak neobično je voleo fudbal, ali na nagovor tetke Krune, ostavio je fudbalsku loptu i buduće školovanje je njegova opsesija.
” Kao dečak trenirao sam fudbal na legendarnoj fudbalskoj ,,Rosulji”. Ali, zbog želje da se posvetim nauci ostavio sam fudbal, jer silno želim da studiram fiziku ili hemiju, a možda i jedno i drugo. Imam punu podršku roditelja  a najveća podrška stiže od moje tetke Krune, i to u svakom pogledu”,  kaže nam nagrađeni Žarko Ivković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare