Nagrade najboljim studentima

NIŠ

   Najbolji studenti sa 13 fakulteta Univerziteta u Nišu kao i deset najbolje diplomiranih studenata sa prosečnom ocenom 10, dobili su nagrade Grada Niša. Oni su za svoj uspeh nagrađeni novačanom nagradom u iznosu od 50 hiljada dinara, a grad je za nagrade najboljim akademcima izdvojio milion i sedamsto hiljada dinara. Nagrade je studentima uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović na svečanosti u Gradskoj kući, a povodom obeležavanja školske slave Svetog Save. Svečanosti su prisustvovali dekani i profesori sa niških fakulteta, ali i roditelji nagrađenih studenata.

             „Sve je više i više događaja koji su posvećeni mladim i talentovanim ljudima, sve je veća podrška države obrazovanju i mislim da kao društvo stvaramo sve bolje uslove da mladi ljudi mogu valorizovati svoje znanje i svoje potencijale, ljudske, obrazovne i sve druge, u našoj zemlji i našem gradu, da ovde mogu da se  zaposle, da se usavršavaju i da ovde ostanu“, istakao je gradonačelnik Darko Bulatović.

            U ime Univerziteta u Nišu nagrađenim studentima se obratio profesor dr Vlastimir Đorđević, prorektor za nastavu, koji je naglasio da slične nagrade i oni dodeljuju na dan ove obrazove ustanove, ali da je Univerzitet zahvalan Gradu što  su najbolji studenti prepoznati i nagrađeni.

            „Vaš uspeh je utoliko značajniji jer ste na tom putu morali da se odreknete mnogih stvari koje mladost nosi sa sobom. Većina vas je već na doktorskim studijama, neki su na projektima i stalno se usavršavaju, neki će otići i u inostranstvo da nastave da se edukuju, ali ja bih vas sve zamolio da se posle stečenih znanja, jer su se u zemlji uslovi značajno promenili, vratite i da nastavite ovde da radite i tako pomognete i sebi i Srbiji“, istakao je dr Nikolić.

          Među nagrađenim studentima je i Ivan Stošić koji je na prvoj godini doktorskih studija Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

           „Završio sam master studije sa prosekom 10 i sada sam na doktorskim studijama, kaže Ivan Stošić. „Za mene to nije bilo toliko teško jer sam ogroman entuzijasta za računarske nauke, to je departman na kome studiram, i time se bavim dosta dugo, još i pre fakulteta, tako da je za mene sve ovo bilo prirodno.To što danas dobijam nagradu meni lično znači puno jer sam odlučio da ostanem ovde, da završim doktorske studije i da se ovde zaposlim. Zbog toga mi mnogo znači to što grad prepoznaje najbolje studente i pokazuje na ovaj način da želi da ih zadrži“, naglasio je ovaj talentovani informatičar.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека