Nagrada za animaciju Davorinu Diniću u Sarajevu

NIŠ

Na jubilarnom dvadesetom „Lut festu“, Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu koji se održava u Istočnom Sarajevu, glumcu Davorinu Diniću dodeljena je nagrada za animaciju za ples Šeika u predstavi „Mala princeza“ sa kojom je Pozorište lutaka Niš učestvovalo na festivalu.

Stručni žiri je zasedao u sastavu: Naumov Nikolaj Petrovič iz Rusije, Bonjo Lungov iz Bugarske i Predrag Bjelošević iz Republike Srpske.

Moto ovogodišnjeg festivala “Anima u srcu” slavi ljubav i veliča lutkarstvo, poruka je direktora Festivala Vitomira Mitrića.

U takmičarskom delu programa učestvovalo je 15 predstava iz Italije, Austrije, Estonije, Belgije, Hrvatske, Bugarske, Španije, Srbije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

U okviru pratećeg programa festivala održan je lutkarski karneval, veći broj lutkarskih radionica i promocija knjiga. U cilju decentralizacije kulture i umetnosti predstave su izvedene u 10 gradova i opština Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Predstavu „Mala princeza“ režirao je Aleksandar Kanjevac, a na festivalu su nastupali Marija Cvetković, Davorin Dinić, Srđan Miljković i Jelena Đorđević umesto Stanislave Joković koja inače igra u ovoj predstavi.

Gran pri festivala pripao je Pozorištu lutaka iz Mostara za predstavu „Priča o izgbljenom vremenu“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare