Nagrada “Dragan Dimitrijević” Igoru Pavloviću

LESKOVAC

 

Podelom nagrada najboljima završen je ovogodišnji FAPOR – Festival amaterske pozorišne režije. Žiri u sastavu Milorad Milinković, reditelj i predsednik žirija, Dejan Tončić glumac i Tanja Krčmarik glumica odlučio je da prvu nagradu za najbolju režiju festivala, koja nosi ime po poznatom leskovačkom glumcu Draganu Dimitrijeviću, dodeli Igoru Pavloviću za režiju predstave „Kralj Ibi“ Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej. Nagrada mu se dodeljuje zbog apsolutno superiorne i maštovite postavke komada koji se retko ko usuđuje da igra. Zbog toga što bi ovakvu predstavu, sigurni smo, poželelo svako profesionalno pozorište, pod uslovom da ima pametno rukovodstvo.

Dugu nagradu za režiju dobila je Marija Medenica za režiju predstave „Šine“ Udruženja građana „Ćoše“ iz Obrenovca, a treću Tijana Petrović za režiju predstave „Ana je čekala“ Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja.

Dodeljene su i nagrade za muške i ženske uloge. Najbolji glumac je Branko Nedeljković za ulogu Tvrdice („Tvrdica“ Milanovačko amatersko pozorište iz Gornjeg Milanovca), a najbolja glumica je Gordana Adamov za ulogu majke Ibi („Kralj Ibi“ Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej). Nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu dobio je Luka Maljević za ulogu u predstavi „Šine (Udruženje građana „Ćoše“ Obrenovac), dok je nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu dodeljena Ljiljani Ilić za ulogu u predstavi „Ana je čekala“ Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja i Anji Maljević za ulogu u predstavi „Šine (Udruženje građana „Ćoše“ Obrenovac).

Predsednik žirija Milorad Milinković kaže da je žiri imao prilike da vidi pet zaista odličnih predstava.

„Ja sam prvi put na nekom amaterskom festivalu i ako su svi ovakvi voleo bih da sam uvek tu. Mislim da se ovaj ipak po kvalitetu izdvaja. Želeo bih da pohvalim i selektora festivala, napravio je stvarno izvanrednu selekciju. Kad sam dolazio bio sam malo uplašen, nisam znao šta da očekujem, šta ću da gledam, da ne budu neke „davež“ predstave pa da se dosađujem. Međutim, ponavljam predstave su bile fenomenalne. Mi smo sve odluke doneli jednoglasno i one nisu bile teške. Zapravo, stvari su se nekako same po sebi iskristalisale, u startu nam je sve nekako bilo jasno, a mislim da je i publika ispratila naša razmišljanja.“

„Organizatorima savetujem da i sledeće godine bude isti ovakav festival“ rekao je glumac Dejan Tončić i dodao da je bio na puno festivala kao glumac ili režiser.

„Ovo je jedna od najozbiljnijih organizacija, skoro na nivou profesionalnih festivala.“

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
amaterka
amaterka
6 godine pre

Eh, samo oni koji su bili u tom amaterskom pozoristu znaju kako se je Dragan ponasao i izrazavao devojkama koje su bile u tom amterskom pozoristu. Sta im je govorio. Nije lepo govoriti lose o pokojniku alo nazalost nije bilo prijatno onim devojkama koje su bile clanice amaterskog…