Nabujala Vranjska reka potpuno je uništila nekoliko domaćinstava

VRANJE

 

Domaćinstvo bračnog para Ljiljane i Ljubiše Tašković, u ulici Đure Đakovića u Vranju, samo je jedno od mnogih koje je stradalo pod naletom nabujale Vranjske reke. U četvrtak popodne voda je napunila šupu, a onda prodrla u kuću noseći sve pred sobom.

Još uvek uznemireni supružnici, koji su u ovom  delu grada starosedeoci, kažu da se sve desilo tako brzo da nisu ni billi svesni šta ih je zadesilo.

 

“Samo što smo ručali. Bilo je oko 14 sati. Muž je izašao u dvorište, a ja sam ostala da pokupim tanjire sa stola. Izašao je i odjednom kao da je nešto puklo. Mislila sam da je zemljotres. Izgubila sam vazduh kada je na mene naletela bujica koja me je oborila na patos. Nisam shvatila šta se desilo, kao da sam bila u nesvesti. Jedva sam se povratila i počela da dozivam supruga. Uspela sam nekako da se uspravim i trčeći krenula ka izlazu. Voda me je sustigla, dozivala sam supruga, zvala unuke da mi pomognu da izađem. Došla je i ćerka i jedva su uspeli da me izvuku iz kuće. Voda se sjurila i napunila kuću. Noćas smo spavali kod komšija”, priča sedamdesetpetogodišnja Ljiljana.

Taškovići su u neverici, još ne mogu da veruju da im je domaćinstvo potpuno uništeno.

“Ovde sam preko 60, a moj suprug preko 70 godina, ne pamtimo ovako nešto, mi smo starosedeoci. Voda nikada nije izašla van korita. Noćas  smo spavali kod komšija”, nastavlja da priča starica.

Komšinica je obavestila nadležne tako da su ubrzo stigli vatrogasci, hitna pomoć, komunalna policija. Na raščišćavanju terena, od velikih nanosa blata i peska, rade radnici javnih preduzeća „Vodovod“ i „Komrad“ sa mehanizacijom.

I pored nesreće koja ih je zadesila Taškovići su sreći što nisu povređeni. Domaćinstvo je uništeno, a oni su ostali živi. To je u ovoj nesreći ipak najvažnije.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare