Na pesničkom konkursu u Brestovcu nagradjeni najbolji učenici

LESKOVAC-BRESTOVAC

Na četrnaestom pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola „Moravske elegije – Branku Miljkoviću u čast“, u organizaciji Doma kulture u Brestovcu, dodeljene se nagrade najboljim učesnicima.

Žiri u sastavu Milica Perić, Aleksandra Krstić, profesori književnosti i Irena Dimčić, organizator kulturnih aktivnosti, u kategoriji učenika mlađih razreda odlučio je da prvu nagradu dobije pesma „Radost detinjstva“ Nikole Stojkovića, učenika trećeg razreda OŠ „Josif Kostić“ Leskovac.

Drugu nagardu osvojila je pesma „Zima“ Luke Purenovića, učenika drugog razreda OŠ „Branko Radičević“ Brestovac, istureno odelenjeu Donjem Brijanju, dok je trećenagrađena pesma „O junaku kog zovemo čika“ Josifa Markovića, učenika četvrtog razreda OŠ „Branko Radičević“ Brestovac, odelenje u Lipovici.

U kategoriji učenika starijih razreda prva nagrada je otišla u ruke Tanji Petković, učenici šestog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ u Grdelici za pesmu „Zima“, drugi je Petar Veličković, učenik osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Leskovac, odelenje u Bobištu, za pesmu „Jednog dana“. treću nagradu osvojila je Mina Cekić, učenica petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Pečenjevca pesmom „Majka“.

Pohvaljeni su učenici Aleksa Marjanović, „Vuk Karadžić“ Leskovac, Ksenija Lukić OŠ „Bora Stanković“ Vučje i Jovan Radovanović OŠ „Branko Radičević“ Brestovac, jer su njihove pesme ušle u uži izbor za nagradu. Nagrađeni učenici su dobili zahvalnice i knjige i iće će na nagradno putovanje u organizaciji Doma kulture Brestovac.

„Pesnički konkurs neguje lepo pisanu reč, motiviše i podstiče decu da pišu i tradicionalno se organizuje u čast Branku Miljkoviću, jednom od najpoznatijih pesnika druge polovine dvadesetog veka koji potiče iz naših krajeva“ poručuju organizatori.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare