Na otvaranju dečjeg festivala ,,Vreme radosti” Ivana Peters, festival odložen za petak

VRANJE

Dečji dvodnevni festival „Vreme radosti“ u Vranju pomera se zbog loših vremenskih uslova i počinje u petak, 17. maja od 11 časova. Festival će tog dana biti završen koncertom Ivane Peters u 18 časova.

Manifestacija će biti održana u Gradskom parku tokom petka i subote.

U petak manifestaciju će otvoriti deca iz Predškolske ustanove ,,Naše dete” nastupom ,,Ako voliš snažno”, a nakon obraćanja gradonačelnika Slobodana Milenkovića i zvaničnog otvaranja manifestacije PU ,,Naše dete” izvešće nastup ,,Zbog nas se okreće planeta” . Nastupaće i hor Muzičke škole Stevan Mokranjac, dečji pesnik Žikica Dimitrijević i Folkolorni ansambl Sevdah.

Održaće se i interaktivna radionica sa decom ,,Moja porodica” edukativnog centra Prozornica, a potom sledi nastup učenika osnovnih škola Vuk Karadžić, J. J. Zmaj i Svetozar Marković.

Interaktivna radionica edukativnog centra Prozornica biće održana i na engleskom jeziku.

Javni čas zdravlja ,,Heroj fitnes”, predstava ,,Crvenkapa” Pozorišta Bora Stanković i regionalni spektakl mađioničara Strahinje Tadića predviđeni su u toku dana.

Drugi dan festivala počinje u subotu, 18. maja u 11 časova predstavom ,,Mizanscena Ceca Pereca”. Potom sledi nastup učenika osnovnih škola Branko Radičević i Radoje Domanović.

Predviđeno je druženje sa pesnikinjom Majom Milosavljević Marković i Anđelom Portić i predstavljanje edicije knjiga za decu autorki Danice Karić i Olivere Olje Petrović ,,Porodično blago”.

Nastupaće i učenici osnovnih škola Dositej Obradović Moštanica, Branko Radičević i Bora Stanković – Tibužde.

Radionica zdrave hrane prof. Andrije Pavlovića biće održana u 14.30 časova, a potom sledi interaktivna radionica ,,Najvrednija na svetu je porodica” i ,,Relax kids” Edukativnog centra Prozornica.

Nastup plesne grupe ,,Illusion dance” je od 16 časova, a interaktivni čas plesa dece i vaspitača ,,Pleši sa mnom” od 15 časova.

Na kraju festivala sledi predstava predškolaca ,,Zelena bubamara”, a potom kros dece i roditelja ,,Dotrči u zagrljaj” u organizaciji PU Naše dete.

Predviđene su i aktivnosti van bine u petak i subotu od 11 do 14 časova, radionica ,,Deca – deci” Škole animiranog filma (ŠAF), Kreativni atelje KOC-a, Avantura park PU Naše dete i Dečja likovna kolonija JU Narodni univerzitet i mnoge druge aktivnosti. (kraj) DC/SM

13032-52TD6Y54SNU2-1200 (1).jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare