Sportski savez Srbije preuzeo Sportski savez grada Vranja

VRANJE

Na sastanku gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića sa delegacijom Sportskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Saveza Davorom Štefanekom doneta je odluka da Sportski savez grada Vranja pređe u nadležnost Sportskog saveza Srbije.

„Naš je opšti interes da Sportski savez funkcioniše i organizaciono i po pitanju finansija. Nadam se da ćemo uspeti da poboljšamo situaciju kako bismo sport grada Vranja podigli na viši nivo i kako bi postao prepoznatljiv. Zadatak koji zajednički moramo da rešavamo podrazumeva da sve ono što je zakonom definisano o sportu iz nadležnosti Sportskog saveza Srbije polako prenosimo na lokal“, rekao je Milenković.

Štefanek je naglasio da je opšti cilj  da u Srbiji sport napreduje i na lokalnom nivou.

 „Lokalni sport je ključ uspeha i rezultata. Kada budemo imali čvrst Sportski savez u gradu, onda možemo da očekujemo i neke nove šampione i rezultate“, istakao je Štefanek.

Na sastanku su dogovoreni ključni koraci o daljem radu Sportskog saveza u gradu, a koji podrazumevaju izradu pravilnika, preuzimanje nadležnosti od strane Sportskog saveza Srbije i određivanje budžeta.

Nakon toga u Pozorištu ,,Bora Stanković“ Štefanek je sa saradnicima održao sastanak i sa predstavnicima sportskih organizacija Grada Vranja.

,,Uveravamo vas, da će Sportski savez Srbije svoje nadležnosti ispunjavati u potpunosti u skladu sa zakonom o sportu. Kao početni korak već je organizovan Sportski odbor za Grad Vranje. Pozivam vas da zajednički doprinesemo daljem razvoju sporta u Vranju“, rekao je Štefanek.

Sastanku su prisustvovali gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević i gradski većnik za budžet, finansije i privredu Bojan Kostić. (kraj) DC/SM

13038-OMUmN4QKaqzD-1200.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare