Za asfaltiranje uske ulice dužine 178 metara iz budžeta platili 2,5 miliona dinara

LESKOVAC

Izgradnja ulice Knjeginje Ljubice u Radničkom naselju, započeta je poslednjeg dana maja, a postavljanjem završenog sloja asfalta, radovi se završavaju, pa će žitelji već sutra moći da se kreću novom i uredjenom saobraćajnicom, rečeno je danas.

Vremenske prilike u junu, putarima nisu išle na ruku, a započeti radovi, prekidani su nekoliko puta. Tokom poslednje velike padavine, ova tesna uličica pretvorila se u dugačko usko jezerce, pa je trebalo sačekati na prestanak padavina, povlačenje vode i sušenje terena, kako bi se pripremio za asfaltiranje.Postavljanje završnog sloja, počelo je danas:

” Danas žitelji ove ulice dobijaju lepu i modernu saobraćajnicu, a lokalna samouprava je , za te namene, izdvojila 2,6 miliona dinara. U ovom naselju su nedavno završene još dve ulice, Vlajkova i Radnička, čija rekonstrukcija je finansirana sredstvma Preduzeća ”Putevi Srbije”.Nećemo stati ovde, već konstantno i permanentno ulažemo u saobraćajnu infrastrukturu, koja je za nas osnovni preduslov razvoja grada i regiona i opstanka ljudi u njima, istakao je, prilikom obilaska gradilišta” rekao je pomoćnik gradonačelnika Milan Stojković.

Ulica Knjeginje Ljubice dugačka je 178 metara, a izvodjač je leskovački ”Kargoles”, podsetio je direktor Javnog preduzeća ”Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić.

”  Ovde je uradjena kompletna priprema, ugradjeni su novi ivičnjaci i gajger slivnici, a danas se posao završava postavljanjem završnog sloja asfalta.Osim što ova ulica dobija nov, moderan izgled, rešili smo pitanje odvodjenja atmosferskih voda, što nije zanemarljivo.

U planu JP ”Urbanizam i izgradnja”, za ovu godinu nije više nijedna ulica u Radničkom naselju, pa će sve, koje treba izgraditi ili im je neophodna rekonstrukcija, na to morati da čekaju bar do naredne.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare