Na niškom aerodromu pojačane mere kontrole sprečavanja širenja korona virusa

NIŠ

Na niškm aerodromu „Konstantin Veliki“ postoje tri leta iz Italije a od kojih su dva iz rizičnih gradova, Milano i Bolonja a treći je iz Rima. Prema rečima načelnika zdravstvene inspekcije Gorana Stamenkovića do sada nije zabeležen nijedan sumnjiv slučaj a preduzete su sve mere da se spreči širenje ovog virusa.

                              Temovizijske kamere postavljene su na niškom aerodromu još 24.januara ali do sada nijedan putnik nije imao simptome kao što je povišena temperatura.

                   “ Ništa se ne prepušta slučaju jer svaki putnik, i pored toga što je prošao kontrolu prilikom poletanja iz rizičnih zona, mora da se pregleda termovizijskom kamerom. Angažovali smo i dodatne zdravstvene inspektore koji u saradnji sa policijom i Upravom za carinu rade na niškom aerodromu kontrolu putnika”, kaže Stamenković i ističe da je aerodrom obezbedio posebnu prostoriju za izolaciju eventualno sumnjivih putnika sa simtomima virusa.

                                   “Zavod za javno zdravlje takođe ima spremnu mobilnu ekipu. Ukoliko se posumnja da je neko zaražen virusom odmah se izoluje i specijalnim sanitetom transportuje do Klinike za infektivne bolesti u Nišu”, dodaje Stamenković.

                                     Na niškom aerodromu nisu mogli da komentarišu situaciju jer je preporuka da sve informacije idu preko Ministartsva zdravlja. Nema najave da će letovi iz rizičnih oblasti biti otkazivani.

                                   “Uveli smo dodatnu dezinfekciju da bi smo zaštiti putnike i naše zaposlene i to je sve po preporuci Ministarstva zdravlja”, kažu nadležni u niškoj vazdušnoj luci.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare