Na  konkursu „OBJEKTIVno VRANJE 2“ pobedila fotografija Rastka Belića

VRANJE

Na konkursu „OBJEKTIVno VRANJE 2“ pobedila je fotografija „Šetnja šumom” čiji je autor Rastko Belić, saopštio je organizator, Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Kako je navedeno žiri nije imao dilemu i odluka je jednoglasna. Obrazlažući odluku žirija, predsednica Anita Janković istakla je da je “fotografija pod nazivom „Šetnja šumom“ Rastka Belića kao portret bez lica i prepuna je misterije te deluje kao krišom ulovljeni trenutak u vremenu.

Tehnička preciznost i kompozicija doprinose ukupnom utisku”, kaže Janković.

Žiri, u čijem su sastavu bili i Dragan Dejanović i Aleksandar Jocić, jednoglasan je bio i kada je donosio odluku koja će fotografija osvojiti drugu nagradu.

To je fotografija pod nazivom “Antići, Drenovac” autora Novice Cvetkovića.

Fotografija je privukla pažnju žirija zbog tematike kojom se bavi.

“Portret deteta u oronulom enterijeru sa suncem koje obasjava deo kadra reflektuje u vrlo dokumentarističkom maniru dimenziju naše stvarnosti koju često ignorišemo”, rekla je Janković.

O trećoj nagradi odlučivala je internet zajednica. Autor fotografije koja je na društvenim mrežama osvojila preko 200 glasova je Slađana Tasić.
Ovaj konkurs se organizuje drugu godinu zaredom.

Tema ovogodišnjeg konkursa je bila „Tako blizu, a tako lepo“. Na konkurs za najbolju fotografiju ove godine je pristiglo 48 radova od 14 autora.

Reč je o fotografijama koje su ušle u izbor nakon obavljene selekcije o ispunjenosti uslova konkursa, navodi organizator.

Nakon tehničkog opremanja i uramljivanja, fotografije će biti predstavljene na izložbi 7. septembra. Posle toga biće poklonjene legatu Grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare