Na konkursu Lokalne fondacije Niš podržano osam projekata

NIŠ

Na osnovu Drugog javnog konkursa u 2021. godini za podršku najboljim idejama u Nišu, koji je 15. septembra raspisala Lokalna fondacija Niš uz podršku Trag fondacije, pristigle su ukupno 34 prijave formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.Za podršku je u ovom ciklusu izabrano ukupno osam  projekata. Odluka je doneta u skladu sa propozicijama konkursa, ciljevima i vrednostima koje promoviše Lokalna fondacija Niš, uzimajući u obzir kvalitet, inovativnost, kreativnost predloženih projektnih ideja.

      Sredstva za realizaciju svih inicijativa koje podržava LFN obezbeđuju sami građani tako što doniraju. Zahvaljujući podršci pojedinaca, društveno-odgovornih kompanija i institucija u 2021. godini je LFN već prikupila nešto više od 9.000 evra. Kompletan iznos duplira Trag fondacija.

      Od ukupnog broja prijava 19 su poslale neformalne grupe, a 15 registrovane grupe građana. Najviše predloga stiglo je sa teritorije GO Niška Banja (11) zatim iz GO Medijana (10), iz GO Palilula sedam predloga, a sa teritorije GO Crveni krst i Pantelej po tri predloga.

     Sa predstavnicima podržanih ideja će ubrzo biti potpisani ugovori i dogovorena precizna dinamika realizacije projektnih aktivnosti. Ideje će zatim biti detaljnije predstavljene javnosti i na sajtu fondacije.

    Rang listu projekata na drugom konkursu možete pogledati ili preuzeti sa sajta LFN.

    Podsetimo, Lokalna fondacija Niš je na prvom konkursu u 2021. godini podržala sedam ideja formalnih i neformalnih grupa građana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare