Prve kazne u Nišu od uvođanja kovid propusnica

NIŠ

Prvi put od uvođenja kovid propusnica u Nišu  izdat je prekršajni nalog jednom ugostiteljskom objektu. Zatečena su dva zaposlena lica i dva gosta i svima su izdate kazne zbog neposedovanja kovid sertifikata, saznajemo od Dejana Kovačevića, koordinatora Komunalne milicije u Nišu.                   

Od početka nedelje Komunalna milicija u Nišu svako veče kontroliše ugostiteljske objekte kako bi proverila poštovanje protivepidemijskih mera. Prema rečima Dejana Kovačevića, koordinatora Komunalne milicije, oko 90 odsto ugostitelja se solidarisalo i zatvaralo objekte nakon 22 sata, od kada bi zaposlenima i gostima bile neophodne kovid propusnice. Najviše četiri objekata su radila nakon tog vremna i to sa jako malim brojem gostiju, koji su ispoštovali sva kovid pravila, dodaje Kovačević. Sinoć je prvi put izdat pregršajni nalog ugostiteljskom objektu u Kazandzijskom sokačetu.

                       Vlasniku je zaprećena kazna od 150.000 dinara, kovid redaru 30.000, a cetiri zatečena lica, dva konobara i dva gosta dobili su kazne u iznosu od po 5.000 dinara.

                        Podsecamo, od 23-eg oktobra uslov za boravak u ugostiteljskim objektima nakon 22h jeste posedovanje tzv. kovid propusnice. Ona podrazumeva dokaz o vakcinaciji protiv kovida 19 ili preležanoj infekciji. Treći način za dobijanje propusnice je negativan antigenski test ne stariji od 48h ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare