Kolko koštaju usluge leskovačkog Urbanizma?

LESKOVAC

 

Na današnjoj 16. sednici Gradskog veća, održanoj 23. decembra, usvojen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik usluga JP „Urbanizam i izgradnja Leskovac“.

Cene usluga svrstane su u tri grupe, obrazložila je Snežana Janjić iz Gradske uprave za privredu i poljoprivredu. U prvoj grupi je prostorno i urbanističko planiranje, urbanističko-tehnička dokumenta, strateške procene uticaja na životnu sredinu i ostale urbanističke aktivnosti. U drugu grupu svrstana je izrada programa, tehničke dokumetacije, stručni nadzor, komisije, upravljanje projektom i rukovođenje investicijom, geodetski radovi, naknada za uređenje građevinskog zemljišta, saglasnosti, položaj komunalne infrastukture, dok su u trećoj grupi ostali poslovi.

Najniža cena usluge je 1.600 dinara, što je cena jednog bruto časa dilomiranog inženjera. Cena izrade planskih i urbanističko-tehničkih dokumenata izračunava se u bodovima, pri čemu vrednost jednog boda iznosi jedan evro. Cene usluga izrade projekta naplaćuju se dva procenata od planiranjj vrednosti, a izrada tehničke dokumentacije pet procenata od projektovane vrednosti. Ovim rešenjem utvrđene su i cene usluga nabavke. Za vršenje stručnog nadozora na komunalnom oglašavanju cena usluge iznosi 5 procenata od ugovorene vrednosti, dok je za vršenje stručnog nadzora na izgradnji cena usluge 3 procenata od ugovorene vrednosti. Za obilazak terena od strane stručnog nadzora cena je 1.600 dinara po satu. Rešenjem su definisane i cene usluga geodetskih radova.

Na ovoj sednici usvojene su dve odluke vezane za sport, Pravilnik o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana, kao i predlog Pravilnika o kategorizaciji sportskih organizacija u Leskovcu.

Lokalna samouprava u obavezi je da uskladi pravilnik sa Zakonom o sportu, a osnovne promene odnose se na kontrolu i uvođenje revizora prilikom dobijanja i odobravanja sredstva u visini od preko milion dinara, rekao je Aleksandar Petković iz Gradske uprave za društvene delatnosti. Podnosilac svih predloga je Sportski savez, a pojedinačni klubovi će biti nosioci programa. Ni jedan sportski klub neće moći da dobije iznos veći od 20 procenata od ukupnog budžeta opredeljnog za sport na teritoriji grada. Velike ingerencije dobija i gradski većnik zadužen za sport, vezano za kandidovanje, kontolu, obilaženje terena i reviziju svih programa, što će odobravati Gradsko veće. Sledeći korak je imenovanje komisje za odobravanje sredstava.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare