Na Književnoj olimpijadi vranjske gimnazijalke ostvarile veliki uspeh

VRANJE

Na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima u kategoriji gimnazija i srednjih škola u Srbiji, ekipa od 10 učenica Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja zabeležila je izvanredan uspeh.

Ukupno osam učenica vranjske Gimnazije postigle su uspeh nezapamćen u analima ove škole.

Osvojile su dva prva, tri druga i isto toliko treća mesta.

Anastasija Janjić, učenica trećeg razreda, sa mentorkom Vesnom Arsić i Teodora  Stojković, učenica trećeg razreda, sa mentorkom Jelenom Cvetković, na Književnoj olimpijadi su osvojile prva mesta. 

Drugo mesto pripalo je Marti Stojanović, učenici prvog razreda sa mentorkom dr Tanjom Rusimović, Jeleni  Antić i Tei Strize, učenicama trećeg razreda čija je mentorka Jelena Cvetković. 

Natalija Dimitrov, učenica prvog razreda IT odeljenja sa mentorkom dr Tanjom Rusimović, kao i Jovana  Stojević i  Milica  Stanković, učenice trećeg razreda sa mentorkom Jelenom Cvetković, zauzele su treće mesto.

Dobar plasman su ostvarile i preostale dve učenice iz gimnazijske ekipe koje su se plasirale na peto, odnosno šesto mesto.

Učenici vranjske Gimnazije godinama beleže odlične rezultate na ovom takmičenju, ali su ove godine zabeležili najveći uspeh do sada sa osvojenih osam pobedničkih mesta. 

Ovim je nadmašen prošlogodišnji rezultat kada su se vratile sa šest nagrada.

„Ponosna sam na svoje učenike koji su pokazanim rezultatima i ove godine dokazali da su istrajnost i posvećenost u radu uvek isplative.  

Svaka nagrada prija i predstavlja najbolju motivaciju za dalji rad, ali i obavezuje da budemo bolji“, izjavila je profesorka Jelena Cvetković.

Na svoje đake i profesore ponosna je i direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

„Aktiv profesora srpskog jezika i književnosti u vranjskoj Gimnaziji i njihov rad sa učenicima godinama unazad daje izvanredne rezultate, a rad profesora je itekako zapažen na republičkom nivou“, ističe direktorka. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare