Na Klinici za kardiohirurgiju lista čekanja za tri meseca

NIŠ

U toku prošle godine na  Klinici za kardiohirurgiju pregledano je ukupno 6348 bolesnika, hospitalizovano 692 i operisano 444 pacijenta. Urađene su kardiohirurške, vaskularne operacije i transplantacije bubrega. Umrlo je 7 kardiohirurških bolesnika što čini stopu smrtnosti od svega 2.16 posto, kaže dr Dragan Milić, direktor ove Klinike.          

Trenutak koji lekare ove klinike čini nasrećnijim je kada se pacijent nakon uspešne operacije vrati kući svojoj porodici.

„Na listi čekanja je 84 bolesnika za aorto-koronarni bypass, 25 bolesnika za zamenu valvula i 8 bolesnika za vaskularnu revaskularizaciju , 4 bolesnika sa karotidnom bolešću i 4 bolesnika sa aneurizmom trbušne aorte, što je lista čekanja kraća od 3 meseca čime se mogu pohvaliti samo najeminentniji centri u svetu“, dodaje doktor Milić i ističe da je ponosan na ljude sa kojima radi kako na Klinici na čijem se čelu nalazi tako i u UKC Niš koji postižu ovako impozantne rezultate i to u  Covid godini.

„Zahvalan i americkoj ambasadi u Beogradu koja nam je donirala opremu u vrednosti od preko milion dolara kao i ambasadi Izraela koja nam je donirala opremu u vrednosti od preko 100 000 evra. Prijateljstvo i pomoć koju nikada nećemo zaboraviti. Svaka godina je izazovna sama po sebi a mi ćemo učiniti sve da i u novoj godini pružimo našim pacijentima najbolju moguću uslugu i negu i trudićemo se da budemo još bolji“, kaže doktor Milić.

                            Na Klinici se ponose i svojim lekarima koji su ti koji čine da rezultati Klinike budu na ponos svima.

                          „Na predlog naše Klinike za kardiohirurgiju UKC Nis, Komisija za dodelu nagrada Grada Nisa dodelilo je najviše priznanje – Nagradu 11.januar našem dr Milanu Lazarevicu.Iako ima samo 38 godina, dr Milan Lazarevic je za 13 godina koliko radi u UKC Niš uveo i implementirao ogroman broj novih metoda koje su dramatično unapredile klinički rad i rezultate lečenja ne samo pacijenata naše Klinike već svih bolesnika u UKC Niš“, kaže dr Dragan Milić.

                         Dr Milan Lazarević  ima dve specijalizacije , transfuziju i hematologiju, asistent je na predmetu Imunologija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, pomoćnik je generalnog direktora UKC Niš, načelnik odeljenja za hemostazu i ekstrakorporalnu cirkulaciju. Oformio je laboratorije za hemostazu, serologiju, PCR i nosilac je projekta prve banke krvi u UKC. Osmislio, kreirao i rukovodi slženim sistemom kliničke transfuzije koji je bez premca najbolji u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare