Na Klinici za infektivne bolesti 17 pacijenata, 23 osobe se nalaze na kućnom lečenju

NIŠ

  Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu trenutno je 17 pacijenata korona virusom, dok se 23 osobe sa potvrdjenim virusom nalaze na kućnom lečenju, izjavio je danas gradonačelnik Niša i komandant Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović.

                                  On je rekao da je Štab za vanredne situacije naložio Domu zdravlja Niš da opremi prostorije koje će biti sa posebnim ulazom i posebno izolovane za trijažu pacijenata za koje postoji osnovana sumnja da su oboleli od virusa COVID-19.

                               Štab je, dodao je Bulatović, naložio Domu zdravlja da uvede 24-časovno dežurstvo.

                              Prema Bulatovićevim rečima, Štab za vanredne situacije naložio je Apotekama Niš za potrebe gradjana starijih od 65 godina omogući rad apoteka 29. marta od 4 do 7 časova.

                             Četvrta žrtva korona virusa u Srbiji je ginekolog niškog Doma zdravlja B.Lj. (60), koja se u teškom stanju, na respiratoru Klinike za infektivne bolesti u Nišu nalazila od 21. marta.

                            Rukovodstvo Doma zdravlja danas se nije oglasilo povodom smrti lekara te zdravstvene i ustanove i preduzetih mera na suzbijanju epidemije.

                           Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan je za Televizuju Zona plus je prošle nedelje izjavio da je kod jedne doktorke potvrdjen korona virus, nakon što je ona bila u kontaktu sa gošćom iz Italije.

                          Jerkan je rekao da su  epidemilozi Intituta za javno zdravlje Niš kontrolisali sve zaposlene na odeljenju i u ordinaciji gde je doktorka radila privatno i da su svi zaposleni u karantinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare