Na “Joakimu” vranjsko pozorište sa dve predstave

 

Pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja večeras će u Gračanici izvesti predstavu „Tri sestre“ A. P. Čehova u režiji Trajčeta Gjorgijeva.

Vranjski teatar se predstavalja u okviru 52. festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“.

Na ovoj pozorišnoj manifestaciji vranjanci su prisutni od 1997. godine od kada su postali profesionalno pozorište. Ove godine po prvi put učestvuju sa dve predstave. Pozorišni komad „Igra“ Semjuela Beketa u režiji Ane Grigorović glumci vranjskog teatra odigraće sutra u specijalnom programu festivala.

„Zahvaljujući odluci selektora Milene Bogavac na ovom prestižnom festivalu učestvujemo sa dve predstave koliko smo i prijavili. U obrazloženju odabira predstava stoji da se reditelj „Tri sestre“  odvažio da klasično delo, postavi van klasničnih okvira scene kutije. Dok je za komad „Igra“ napisala da rediteljka Grigorović uvodi u srpsko pozorište trend dokumentarng izraza i skreće pažnju na važan kulturni problem jedne sredine. Mi smo zadovoljni što se publici predstavljamio sa ovim našim ostvarenjima. Ove godine Vranje je trebalo da bude domaćin Festivala, ali je Savet direktora zajednice odlučio da bude organizovan u Gračanici jer nemamo pozorište“, kaže za JUGpress glumica Radmila Đorđević, umetnički rukovodilac vranjskog pozorišta.

Ovogodišnji pozorišni festival “Joakim Vujić” u Gračanici je otvoren 14.maja i trajaće  do 21. Učestvuje 13 pozorišta  sa 20 predstava. Za najbolju predstavu takmičiće se sedam pozorišnih ostvarenja.

Osim iz Vranja gostovaće i glumci iz Beograda, Kragujevca, Niša, Vranja, Pirota, Užica, Kraljeva, Leskovca, Lazarevca…

Održavanje Festivala finansijski i organizaciono je podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju i lokalna samouprava u Gračanici.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare