Na Filozofskom fakultetu prvi put proslavljen Savindan

NIŠ

Po prvi put na Filozofskom fakultetu u Nišu obeležen je Savindan. Tim povodom održana je svečana akademija, a dodeljene su i Svetosavske nagrade – za najbolji master rad iz oblasti nauke o srpskoj književnosti i najbolji literarni rad o Svetom Savi. Dobitnice nagrade za svoj uspeh dobile su lap top.

Za najbolji master rad iz oblasti nauke o srpskoj književnosti nagrađena je Jovana Cvetković, master metodika srpskog jezika i književnosti za rad “Bajke Grozdane Olujić u nastavnom proučavanju”.

“Grozdana Olujić je naš savremeni pisac koji spaja tradicionalno i moderno i to na veoma lep način i približava deci savremenog doba. Istovremeno smatram da bajke jesu neprolazno štivo ne samo za decu nego I za odrasle jer tu ima dosta toga tečenog o životu I uopšte p životnim situacijama, o dobrim delima, moralnim osobinama, o vrlinama I slično”, rekla je Jovana Cvetković i dodala da nije očekivala nagradu a da zaslugu za to ima njena mentorka profesorka Snežana Božić.

 

Najbolji literarni rad o Svetom Savi  napisala je Natalija Veljković.

“ Profesorka mi je predložila da pišem u prvom licu jer to nije viđeno do sad. I možda je baš to izvojilo moj rad od ostalih. Ja volim da pišem a ovo je divna tema Danas se obeležava dan Svetog Save i drago mi je da je moj rad prvi na ovom konkursu”, kaže  Natalija Veljković, učenica Gimnazije “Svetozar Marković, dobitnica nagrade. Ona dodaje da je ovo prvi put kako je poslala svoj rad na konkurs tako da nije očekivala nagradu.

Filozofski fakultet prvi put u istoriji svog postojanja obeležava Dan Svetog Save.

Natalija Jovanović dekan fakuleteta, govoreći o rezultatima ove ustanove u prethodnoj godini rekla je :

“Ovo je fakuktet koji je iznedrio skoro sve profesore u ovom regionu, profesore iz mnogih oblasti, tako da je prosto prirodno da na ovom fakultetu bude centralna proslava ovog dana. Prošla godina bila je odlična za nas, donela nam je mnogo novina, pre svega, novi studijski programi, socijalna politika i socijalni rad i master za francuski jezik, a pri kraju smo formiranja katedre za nemački jezik, koji će se završiti ove godine. Imamo mnogo planova, združavanje programa sa Vojnom akademojom, združavanje mastera sa Sofijom na temu istorija i bezbednost i pravimo novi master program na psihologiji, ljudski resursi” – rekla je Natalija Jovanović, dekanica Filozofskog fakulteta.

U pripremi Akademije učestvovali su studenti i profesori nekoliko departmana, kao i brojni gosti, muzičari, najbolji besednici i recitatori niških gimnazija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare