Grad Niš nagradio studente sa prosekom 10

NIŠ

Na Dan Svetog Save, grad Niš je na svečanosti upriličenoj u Gradskoj kući nagradio najbolje studente i diplomce Univerziteta u Nišu. Nagrađen je po jedan student sa svih 13 fakulteta niškog univerziteta. Sem njih, Grad je nagradio i 12  studenata koji su diplomirali sa prosečnom ocenom 10. Uz plaketu dobili su i novčani iznos od po 50.000 dinara i pozlaćen tompak sa likom cara Konstantina .

“Pored ovih novčanih nagrada koje dobijamo jednokratno i kroz stipendije na mesečnom nivou osnovni motiv je sticanje znanja. Kasnije se to primenjuje u praksi. Ja sam sada zaposlena u Kredi agrikol banci  tako da se to učenje odmah isplatilo “, rekla je Jelica Milosavljević diplomiranoj studenkinji Ekonomskog fakulteta u Nišu.

“Motiv je znanje koje ću dobiti na ovom fakultetu a to će mi kasnije koristiti u poslu. Želim da završim Tehnološki fakultet “, rekla je Nataša Simonović, studenkinji Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

Nagrađenim studentima čestitao je gradonačelnik Darko Bulatović koji je rekao da jedina investicija koja nije promašena je ulaganje u budućnost i potencijal mladih.

“Jedna misao kaže da postoje dve vrste ljudi – oni koji rade i oni koji prisvajaju slavu za napravljeno. Potrudite se da uvek vudete u prvoj grupi . Najvažnije je spoznati u materijalnom svetu vrednosti ono nematrijalno, a to su marljivost odlučnost i znanje. Budite ponosni, samouvereni, spremni da učite i da se doživotno usavršavate, jer to ne može svako. Bez obzira na to koje ste profesije odabrali, čestitam vam na ostvarenim rezultatima i mislim da ćemo mi stariji shvatiti da je jedina investicija koja nikada nije promašena jeste ulaganje u budućnost i u vas” – rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Nagrađenim studentima obratio se i predsednik Skupštine Rade Rajković, koji je čestitao studentima na ostvarenim rezultatima.

“Danas prisustvujemo jednoj pozitivnoj praksi da Grad imenom i prezimenom ističe i nagrađuje trud. Posebno je važno što je taj naš trud uložen u nauku i obrazovanje, koje je nekada manje, nekada više vrednovana, ali uvek temelj svakog uređenog društva, grada i države” – rekao je Rade Rajković.

Prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu profesor dr Vlastimir Nikolić naglasio je da država treba više da ulaže u nauku i obrazovanje. Studenti treba da budu uključeni u rad inovacionog sistema i najavljenog tehnološkog parka.

Kako je rečeno danas na dodeli, grad Niš je odlukom o javnim priznanjima ustanovio ove nagrade, i za to je izdvojeno milion i dvesta deset hiljada dinara.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare