Mustafa: DPA “najverovatnije” neće učestvovati u Privremenom organu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PREŠEVO

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa rekao je danas za JUGpress da ta stranke “najverovatnije” neće učestvovati u Privremenom organu koji je Vlada Srbije oformila za tu opštinu, posle raspuštanja Skupštine opštine.

 

“Vlada Srbije nije ispoštovala zakon prilikom formiranja Privremenog organa”, rekoa je Mustafa koji je u prošlom sazivu bio predsednik opštine I jedan je  od predloženih članova tog organa.

“Ako je Vlada Republike Srbije ona bi prva trebala da primeni i poštuje zakone koje je usvojila u parlamentu, koji je i imenovao ovu Vladu”, dodao je Mustafa.

 

“Demokratska partija Albanaca je najjača politička stranka po broju osvojenih odbornika na prošlim lokalnim izborima u Skupštini opštine Preševo 2016. Godine.  Privremeni organ bi trebao da preslikava Skupštinu opštine u onim procentima u kojim su bili predstavljeni politički subjekti”, objašnjava Mustafa.

 

“ Ne samo što to nije ispoštovala Vlada Srbije da iz DPA postavi predsednika Privremenog organa, nego nije ni ispoštovala da u ovom  organu postavi dva člana iz naše stranke”, rekao je Mustafa.

 

On je rekoa I da “ne zna” koji je interes Vlade Republike Srbije da to radi.

“S druge strane je troje  koji će voditi opštinu Preševo do lokalnih prevremenih izbora su sa srednjom školom. Medju velikim brojem intelektualaca koje  imamo u opštini Preševo da to void. Smatram da takva struktura sramota za Vladu”, rekoa je Mustafa.

“ Mi smo sigurni da to nije određeno zakonima, ali logika društveno političkih kretanja govori nešto drugo. Što to oni ne rade u Vladi Republike Srbije, da postavljaju tako i izaberu takve ljude”, pita Mustafa.

On smatra I da je “činjenica da još uvek ova Vlada nije zainteresovana za stvarni razvoj opštine Preševo. Oni su zainteresovani da uvek bude što gore. I da to što je gore ovde,  to je  bolje za Vladu Republike Srbije”, zaključio je Mustafa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare