Motociklisti stigli u Vlasotince

VLASOTINCE

Motociklisti iz različitih zemalja, učesnici 7. Balkan relija,  stigli su danas u Vlasotince,  na desetodnevnom putu na kome će preći 5000 km.

Na ruti , koja prolazi kroz Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Bosnu I Hercegovinu, šestog dana zaustavili su se u Vlasotincu.

“Ovo je četvrti put da dolazimo u Vlasotince i to je postalo tradicionalno, tako da ni jedan Balkan reli više neće proći, a da ne dođemo ovde. Svi učesnici relija koji su bili ovde kažu da smo najbolje primljeni u vašem mestu i da je ovde narod najsrdačniji “, rekao je bajker Željan Rakela iz Splita,  koji je predvodio motocikliste.

Goste su na platou ispred zgrade opštine dočekali predstavnici lokalne samouprave, turističke organizacije, deca iz vrtića propisno odevena u fluorescentne prsluke i znatiželjni građani. Članovi BMW moto kluba Vlasotince sačekali su goste na autoputu.

“Drago mi je da je Vlasotince, evo četvrtu godinu, destinacija na vašem putu kroz balkanske zemlje i želim vam da se ovde prijatno osećate i da rado svraćate i ubuduće “,  rekao je pomoćnik predsednika opštine Vladimir Kocić.

Gosti su dočekani pogačom i solju, a u Giginoj kući predstavljeni su im turistički potencijali Vlasotinca i prikazan film o varoši na Vlasini.

“Ove godine za Balkan reli je prijavljeno 32 ljudi,  s tim da se neko uključi, a neko sključi tokom putovanja. Najveći broj nas, dvadeset, bio je u Rumuniji i evo danas u Vlasotincu – zaključio je Rakela. Motociklisti, kojima će se u Vlasotincu pridružiti još dvoje bajkera, nastavljaju put Skoplja, zatim u Budvu, Sarajevo i Split., došli su danas u Vlasotince, jednu od njihovih odrednica na desetodnevnom putu na kome će preći 5000 km. Na ruti koja prolazi kroz Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Bosnu I Hercegovinu, šestog dana zaustavili su se u Vlasotincu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare