Monika uskoro dobija svoju sobu u kojoj će provesti srednjoškolske dane

NIŠ

Radovi na izgradnji kuće za porodicu Monike Karimanović se privode kraju uz pomoć Grada Niša i donatora, a Centar za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu pružiće svojim resursima punu odršku poroci ove devojčice u poboljšanju uslova za kvalitetniji život. Adaptacija porodične kuće porodice male Monike Karimanović u Suvom dolu biće završena za nedelju ili dve, kažu nadležni u upravi grada.

 Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je izjavila da nije ni jednog trenutka bilo dileme da li će grad pomoći porodici Karimanović, bez obzira što su neki probali da ispolitizuju tu temu.

                         „Bila je samo dilema na koji način ćemo da im pomognemo. Bio im je ponuđen stan koji su odbili, a opredelili su se za rekonstrukciju kuće. Sada, posle nekoliko meseci, možemo da zatvorimo i taj projekat. Grad je u potpunosti izašao u susret porodici za sve ono što su tražili, od posebnog priključka za struju do posebnog sprata. Sve je to vrlo malo u poređenju sa onim što je devojčica preživela“, rekla je Sotirovski.

                        Vršilac dužnosti načelnika Uprave za društvene delatnosti Miljan Ćirković rekao je da radovi još nisu gotovi tako da se ne može pričati o konkretnim sredstvima koje je Grad uložio u dogradnju kuće Karimanovića.

                         „Svi smo upoznati sa nemilim događajem koji se desio porodici Karimanović. U skladu sa tim pretrpljenim najtežim oblikom nasilja, koji je nažalost dete preživelo, Grad Niš je danas zaključkom pružio punu podršku Centru za socijalni rad, da se sa svim svojim resursima priključi u poboljšanju uslova života porodice Karimanović“, izjavio je Miljan Ćirković, v. d. načelnika Uprave za društvene delatnosti, i dodao da se radi na adaptaciji njihove kuće.

                       On je poručio donatorima i ljudima koji hoće da pomogne da je najbolje da se obrate Gradskom veću ili direktno porodici.

                       Radovi na kući porodice Karimanović počeli su u prvoj polovini jula ove godine. Tada je najavljeno da će trajati tri meseca i da će se potom devojčica useliti u svoju sobu i imati sopstveno kupatilo. Adaptacijom i dogradnjom, rečeno je, obezbediće se dodatnih 40 kvadrata za Moniku i njene roditelje pošto trenutno žive u jednoj sobi kuće koja pripada dedi devojčice.

                        Moniku je 20. decembra 2019. godine, na putu ka školi u Brzom Brodu oteo Ninoslav Jovanović iz Malče, poznatiji kao Malčanski berberin. Pronađena je posle desetodnevne potrage, do sada neviđene na prostoru naše zemlje. Jovanović je uhapšen 5. januara 2020. godine na seoskom groblju u Malči.

                      Osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog otmice i zlostavljanja, a preminuo je 8.jula u opštoj bolnici u Požarevcu, nakon što mu je pozlilo u Kazneno popravnom zavodu Zabela.

                         Monika Karimanović se uspešno oporavila od preživljene torture i ove godine upistala Ugostiteljko-turističku školu u Nišu.     On je poručio donatorima i ljudima koji hoće da pomogne da je najbolje da se obrate Gradskom veću ili direktno porodici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare