Modna revija učenika ŠOSO „11. oktobar“

U okviru programa „Muzeji za 10“ u leskovačkom Narodnom muzeju pripređena je, u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ iz Leskovca, revija radova učenika i njihovih nastavnika sa smera konfekcijski šivač pod nazivom „Iz muzejskih vitrina“. Prikazane radove kreirali su sami učenici na osnovu crteža Nikole Arsenovića koji govore o načinu odevanja u leskovačkoj varoši s kraja XIX veka.

„Učenici na praktičnoj nastavi rade ove radove. Presrećni su što su izašli iz svoje školske sredine i što im je omogućeno da se njihovi radove vide i na drugom mestu. Ovo nam nije prva revija, svake godine priređujemo ih za Dan škole i Svetosavsku nedelju. Ovde je nešto drugačije, njima je to bilo i neobično jer su izrađivali odevne predmete koji se ne nose u svakodnevnoj upotrebi, nego su kroz ovaj rad učili i kako smo se nekad odevali“ kaže Valentina Marković, profesorka praktične nastave u školi „11. oktobar“.

Pomoć u organizaciji su pružili i učenici Hemijsko-tehnološke škole „Božidar Đorđević Kukar“ koji su pomogli u pripremanju frizura manekena iz škole „11. oktobar“. Modele koji su prikazani na reviji škola je poklonila muzeju. (kraj) IS/LJS

(Zbog problema sa napadom na sajt objavljeno retroaktivno)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare