MMA borci sakupili preko 150.000 dinara za lečenje Nišlije Todora Stojanovića

NIŠ

MMA Savez Srbije je uz podršku Grada Niša organizovao MMA ligu Srbije, koja je okupila veliki broj Nišlija, ali i svih onih koji su se tada zatekli u Nišu. Tokom dana održano je izborno prvenstvo drugog kola MMA lige, gde su učestvovali amaterski takmičari u svim težinskim kategorijama, A i B klase. U finalnom delu nastupile su i MMA zvezde sa ovih prostora.

Tokom dana na amaterskom prvenstvu takmičile su se A i B klase sa 50 takmičara. Predstavnici Niškog kluba „Top team“ osvojili su dve medalje i to jednu zlatnu u lakoj kategoriji i jednu srebrnu u velter kategoriji.

                         „Sve je prošlo u odličnom redu. Niš je bio pravi domaćin i zahvalni smo svima koji su pratili borbe“ – ističu organizatori i dodaju: „MMA se polako diže na čvrste i stabilne noge u Srbiji, a ovakvi događaji su tu da dodatno promovišu ovu disciplinu kod ljudi. Niška hala Čair je zaista gorela od navijača, koji su navijali za svoje favorite i verujem da ćemo se videti uskoro na nekom novom sportskom događaju.“

                          Pobedu u finalnoj rundi odneo je Aleksandar Janković iz Beograda, dok su tokom dana izabrani pobednici u ostalim kategorijama.

                          Predsednik MMA Saveza Srbije Luka Nikolić, izjavio je da je prezadovoljan prikazanim borbama, ali i činjenicom da je prikupljena lepa suma za pomoć Nišliji Todoru Stojanoviću:

                            „Iz kola u kolo borbe su sve bolje, kao i organizacija mečeva, a to mogu da kažem jer vidim da publika u sve većem broju počinje da dolazi na MMA borbe. Drago mi je da smo uspeli da privučemo veliki broj posetilaca, jer smo na taj način bili u mogućnosti da sakupimo više novca koji je uplaćen za lečenje malog Todora“ – istakao je Nikolić.

                           Podsetimo, ovogodišnja MMA liga Srbije je bila humanitarnog karaktera, tako da su Nišlije umesto ulaznice, davale dobrovoljni prilog za lečenje malog Todora Stojanovića, kome se može pomoći i slanjem SMS poruke sa sadržajem 1277 na 3030. Tokom večeri sakupljeno je preko 132.000 dinara.                          Inače, MMA u Srbiji se za kratko vreme digao kao feniks iz pepela, a već posle spektakularnog prvog kola MMA lige Srbije stigao je pozitivan signal iz dalekog Bahreina. Naime, svetski poznata organizacija Brave CF uputila je pismo našem savezu gde se jasno kaže: „Najbolji borci iz MMA lige Srbije imaće prolaz u Brave CF.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare