Mladost 1959 iz Vinarca novi član zone ,,Jug”

LESKOVAC
Po propozicijama takmičenja Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, koje su bile važeće za ovu poslednju takmičarsku sezonu, Okružna liga bila je podeljena na dve grupe ,,Istok” i ,,Zapad”. Koja će ekipa biti novi zonaš odlučivalo se u odigravanju utakmica za dve prvoplasirane ekipe, a to pravo izborile u ekipe Jedinstva iz Bošnjaca, Mladost 1959 iz Vinarca i Zloćudova i Donje Lomnice iz istoimenih mesta.
U finalu koje je odigrano u SC ,,Moravac Orion” u Mrštanu u finalu su se sastale ekipe Jedinstva iz Bošnjaca i Mladosti 1959 iz Vinarca. Nedelja 12.jun bio je pravi praznik fudbala u Mrštanu, tako je ovaj meč posmatrao veliki broj fudbalskih zaljubljenika. Tribine su bile prepune navijača oba tima, tako da je bilo svih uslova da gledaoci vide jednu zanimljivu i krajnje neizvesnu utakmicu.


Mnogobrojni poznavaoci fudbalskih prilika u ovom kraju smatrali su ekipu Jedinstva za apsolutnog favorita u ovoj finalnoj ,,baraž” utakmici, jer rezultati koje je ova ekipa postigla u prvenstvu bili su za svako poštovanje. Ali svoju šansu videli su i fudbaleri Mladosti 1959, ne bojeći se ni najmanje od favorizovane Bošnjačane, koji su sebe već videli u zoni ,,Jug”. Ali vrlo četo uloga favorita zna da bude i opasna, jer najteže je dobiti unapred dobijeni meč.
I tako ishod finalne utakmice između bošnjačkog Jedinstva i Mladosti 1959 je 0:2 posle odigranih 90 minuta igre. Opterećeni imperativom pobede momci trenera Igora Mitića nisu se snašli kako treba za razliku od fudbalera novog zonaša iz Vinarca.
Prvi pogodak za Mladost 1959 postigao je Zdravković u 53.minutu igre iz pravilno dosuđenog jednaesterca, a pobedu je potvrdio za konačnih 0:2 Nisić u drugom minutu sudijske nadoknade. Ovaj uspeh zajednički su proslavili navijači i sami fudbaleri, a pobednički pehar za prelazak u viši rang uručio je Predrag Cvetković, dugogodišnji fudbalski radnik u najvišim organima FSJO.


Sudijska trojka na čelu sa Nikolom Đorđevićem, sa svojim pomoćnicima Nemanjom Kostićem i Aleksandrom Đorđevićem ovu finalnu ,,baraž” utakmicu odsudila je besprekorno i tako na najbolji način doprinela da se ova fudbalska sezona na teritoriji FSJO završi u okvirima sportske korektnosti.
JEDINSTVO: Mišić, Zdravković (Todorović), Ivanović, Mitić, Stojković, Tasić, Janković, Momčilović, Stanković, Gligorijević, Radivojević.
MLADOST 1959: Nastić, Atanasović, Đokić, Stojanović, Kocić, Marinković (Stepanović), Nisić, Zdravković, Mišić, Mitić (Spasov), Nikolić.
Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare