Počinje kontrola vanpijačne prodaje u ulici Đuke Dinić na zahtev prodavaca sa Kvantaške pijace

NIŠ

  Dvadesetak prodavaca sa Kvantaške pijace prethodnih dana  blokirali su put od Stop šopa ka Niškoj Banji na sat vremena kako bi ukazali na problem vanpijačne prodaje i nelojalne konkurencije koja je, tvrde oni, na Cvetnoj pijaci kod Tvrđave. Kako bi rešili problem sa kojim su suočeni zatražili su pomoć Grada a juče su o tome rezgovarali i sa gradonačelnicom Niša i njenim saradnicima. Sastanku je prisustvovao i Goran Đorđević, direktor JKP „Tržnica“ koji ističe da je zbog vanpijačne prodaje i ovo preduzeće na gubitku i godišnje izgubi i do tri miliona dinara. Gradonačelnica je najvila akcije protiv vanpijačne prodaje već od noćas.

   Ona je dodala da u inspekcijskim službama gradskih opština, to je dogovor koji dobiju kada pitaju kako se vrši kontrola,  nema dovoljno ljudi, ali da to ne sme biti razlog niti izgovor da vanpijačna prodaja cveta.

    „Akcija kontrole vanpijačne i nelegalne prodaje duž ulice Đuke Dinić kreće već noćas i trajaće narednih šest meseci.U tome će nam pomoći komunalna inspekcija GO Crveni Krst i komunalna milicija. Nadam se da će akcije uroditi plodom i da će prodavci na Kvantašu moći legalno da prodaju svoju robu i da od toga žive“, kazala je gradonačelnica Niša  Dragana Sotirovski.

       Prodavci sa Kvantaške pijace kojih je sve manje i od 40 koliko ih je bilo ranije sada ih je ostalo samo dvadesetak, kažu da posluju sa velikim gubicima i zahtevaju da se vanpijačna prodaja zaustavi.

           “Ovde imamo sve manje i manje kupaca , a oni tamo koji prodaju ulici Đuke Dinića na crno. Tamo je sve više proizvođača, sve više i više prodavaca, dok mi ostajemo bez ičega, a moramo da plaćamo sve od ulaza do zakupa mesta, dok oni tamo ne plaćaju”, kaže Srađan Marinković, predstavnik prodavaca sa Kvantaša.

        Prema njegovim rečima u ulici Đuke Dinić robu kupuju prodavci sa gotovo svih pijaca u gradu, Bulevarske, Trošarinske, Male pijace, Duralne pijace, dragstordžije. Uglavnom preprodavci.

     „Dolaze ljudi i iz Svrljiga, Knjaževca, Aleksinca, Pirota, svi oni koji su dolazili na  Kvantaš sada kupuju tamo.Zbog toga mi sada radimo u minusu i prunuđeni smo da dižemo i kredite da bi smo isplatili ono što smo izgubili“, kaže Marinković.

    Prema rečima Gorana Đorđevića, direktora JKP „Trđnica“, Ulica Đuke Dinić je bukvalno pretvorena u novi kvantaš, a sve je manje prodavaca i kupaca na aktuelnoj Kvantaškoj pijaci.

    „ Grad ima razumevanja za ovaj problem i našao je način da se ovaj problem reši. U pitanju sve inspekcije koje mogu da utiču na njegovo rešavanje“, kaže Đorđević i dodaje da nelagalna prodaja u ovoj ulici utiće i na „Tržnicu“ koja je zbog toga godišnje na gubitku tri miliona dinara.

     Prema njegovim rečima i po njegovim saznanjima prodavci u vanpijačnoj prodaji su u ulici već oko 22 sata. Prodaja kreće u 3 ujutru i završava se do 7 sati.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare