Mladi o Zakonu za mlade

   NIŠ

                           Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom Kancelarija za mlade i Kancelarijom za mlade Grada Niša u okviru procesa izrade Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o mladima i procesa revizije Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine, u Oficirskom domu organizovali su prvi okrugli sto u Nišu.

                           Okruglom stolu, između ostalih, prisustvovali su i Milan Savić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Snežana Žugić, pomoćnica ministra, Snežana Klašnja, savetnica ministra, Aleksandar Voštić, šef odseka u Ministarstvu omladine i sporta, Aleksandar Stojičić, član Gradskog veća Grada Niša i Jovan Milić, ispred Kancelarije za mlade Grada Niša.

                          „Velika je čast i zadovoljstvo da upravo naš grad bude domaćin jednog ovako važnog događaja. Zahvalni smo Ministarstvu omladine i sporta i Nacionalnoj asocijaciji Kancelarija za mlade na ukazanoj prilici i verujemo da ćemo u budućnosti dodatno sarađivati”, kazao je Jovan Milić, ispred Kancelarije za mlade Grada Niša i dodao:

                         „Govorimo o dvema vrlo važnim tačkama za mlade, a to su Zakon o mladima i Nacionalna strategija za mlade. Kao što znate, Skupština Grada Niša je usvojila odluku o pristupanju izradi lokalne Strategije za mlade za period 2021. – 2026. tako da je to ono što nas očekuje u narednom periodu“.

                          Ispred grada, događaju je prisustvovao Aleksandar Stojičić, gradski većnik koji je pohvalio rad Kancelarije za mlade Grada Niša i napomenuo da se očekuju bolji uslovi u pogledu sportske infrastrukture.

                         „Očekujemo bolje uslove u pogledu sportske infrastrukture, jedna od strategija je obnova terena, ne samo za amaterski sport i međublokovske terene, već i za  naše objekte, kao što je SC „Čair“. Trudićemo se da za svaki sport unapredimo uslove kako bi naši sportisti imali bolje uslove za trening, samim tim i veće šanse za bolje rezultate i budu delegirani od strane države i reprezentacije, nastavljamo sa ulaganjem u sport“, kazao je Stojičić.

                      Milan Savić, ispred Ministarstva omladine i sporta, ne krije zadovoljstvo zbog broja okupljenih mladih ljudi na okruglom stolu. Savić je posebno istakao i to da je cilj da se novi Zakon o mladima nađe u Skupštini do kraja godine.

                      „Jedan od najbitnijih ciljeva jeste poboljšanje naše jedinstvene evidencije organizacija za mlade i roganizacija mladih, drugi jeste proces finansiranja na konkursima za finansiranje projekata i treće jeste vidljivost mladih, odnosno reprezentativnost organizacija koje se bave mladima“, istakao je Savić.

                        Kancelarija za mlade Grada Niša od marta 2021. godine realizovala je niz aktivnosti posvećenih mladima, a ono našta su zaposleni u Kancelariji ponosni jeste transparentnost u radu. Naime, Niška Kancelarija za mlade je jedina Kancelarija koja na nedeljnom nivou podnosi izveštaje mladima i svim zainteresovanim licima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare