Medicinska škola u Nišu ponela ime dr Miodraga Lazića

NIŠ

                         „Dr Miodrag Lazić“ novo je ime niške Medicinske škole koja se zvala „Dr Milenko Hadžić“. Ideja da škola koja je odnegovala veliki broj vrhunskih medicinskih radnika, koja upisuje osnovce sa najboljim uspehom tokom osmogodišnjeg školovanja i u kojoj je učenik sa dobrim uspehom retkost, jer svi njeni đaci su spremni da daju sve od sebe kada se radi o pozivu za koji se spremaju, potekla je od direktora škole Miroslava Savića, koji je dobio punu podršku za to od kolektiva.

                         “Škola će ime dr Miodraga Lazića zvanično poneti od 1.septembra, kada počinje nova školska godina”, kaže Savić.

                          Dodaje da su rešenje za promenu imena škole dobili posle godinu i po dana čekanja od trenutka kada je ideja rođena.

                          “Za to nam je bila potrebna dozvola Ministarstva prosvete, neuke i tehnološkog razvoja i sada smo je dobili. Svi se ponosimo imenom koje će škola poneti, a nadam se da isto mišljenje delimo sa svim Nišlijama”, kazao je Savić.

                          Ideja je naišla i na odobravanje lekara.

                         „Njegove reči i dela, nadživeće sve nas. Ono što radimo danas odjekuje u večnost. Medicinska škola od danas nosi ime Dr Miodraga Lazića. Imao se rasta i roditi. Ponosan sam, Lazo“, napisao je dr Bojan Jovanović, direktor Centra za minimalno invazivnu hirurgiju UKC Niš na svojm fejsbuk profilu.

                           A direktor škole Miroslav Savić dodaje:

                          „Hirurg Laza je to i zaslužio, a bio je i član kolektiva Medicinske škole u Nišu. Bio je veliki rodoljub, hirurg, dobrovoljac, čovek, učitelj i junak”.

                            Dr Miodrag Lazić, preminuo je 14. aprila 2020. godine u 65. godini od korona virusa, odbijajući da se povuče sa radnog mesta uprkos godinama i velikom riziku zbog pridruženih bolesti koje je imao. Smrt dr Lazića potresla je celu Srbiju i Republiku Srpsku, gde je tokom rata od 1992. do 1996. godine spasio nebrojeno mnogo života.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare