Počinju 47. Niške muzičke svečanosti

NIŠ

47. Niške muzičke svečanosti , u četvrtak 26. oktobra otvoriće maestro Dejan Savić sa pijanistom Parisom Tsenikogloum iz Grčke. Tokom NIMUS-a biće održano osam koncerata. Svi koncerti održaće se u Dvorani Niškog simfonijskog orkestra, rečeno je na konferenciji za novinare povodom održavanja ove manifestacije.

                           „Imaćemo sijaset, što mladih, što iskusnijih umetnika. Izdvojio bih sjajnu devojčicu, pred kojom je sjajna budućnost, Emiliju Anastasijević.  Imaćemo koncerte flautistkinje Anđele Bratić i pijaniste  Nikole Cvetkovića, profesora sa Fakulteta Umetnosti u Nišu. Nastupiće i legende, sestra i brat, Nada, klavir i Jovan Kolundžija, violina, koji dvedesetak godina nisu nastupali zajedno na Festivalu. Istakao bih i koncert sjajnog pijaniste, rođenog Nišlije, Miloša Mihajlovića sa fenomenalnom inostranom karijerom“, kazao je selektor Festivala, Svetozar Vezenković.

                            Umetnička direktorka Festivala, Tatjane Veličković Minčić, je istakla da će Festival 10. novembra zatvoriti klarinetista Ognjen Popović sa Simfonijskim orkestrom iz Niša kojim će prvi put dirigovati  Aleksandar Kojić.

                          Karte se mogu kupiti na blagajni Simfonijskog orkestra po ceni od 500 i 300 dinara za đake, studente i penzionere ili u foajeru Dvorane na dan koncerta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare