Mladi lekar UKC Niš preminuo zbog korona virusa

NIŠ

    Sindikat lekara i farmaceuta Srbije saopštio je na svojoj Fejsbuk stranici da je od posledica korona virusa preminuo doktor Boban Rajković (32), specijalizant interne medicine u niškom Kliničkom centru.

Univerzitetski klinički centar potvrdio je da su sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili vest da je mladi kolega doktor Boban Rajković preminuo u Kovid bolnici u Batajnici.

                          „Naš mladi kolega je primljen u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo je sa radom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre dve godine. U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima. Na žalost, krajem decembra prošle godine je dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre, zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u UKC Srbije“ saopštio je UKC.

                      Navode da su njegove kolege bile stalno u kontaktu sa njim. Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus Kovid 19 nakon čega je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo pre dva dana.

                      „Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice“, navodi se u saopštenju UKC.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare