Mladi Albanci iz Bujanovca pripravnici u Ministarstvu pravde Kosova

BUJANOVAC-PRIŠTINA

Ministar pravde Kosova Selim Selimi objavio je na svom fejsbuk nalogu da će u tom ministarstvu biti angažovano sedam do deset pripravnika iz opštine Bujanovac koji su fakultete završili na Kosovu.

Selimi je danas imao sastanak sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifi i predsednikom Skupštine opštine Bujanovac Enverom Ramadani .

Selimi navodi da im je čestitao na na novim funkcijama ali i “zahvalio na ujedinjenju albanskih političkih partija sa kojima zajedno upravljaju opštinom Bujanovac”.

“Obavestio sam predsednika Arifija o sporazumu potpisanom u Ovalnom kabinetu Bele kuće, po kome će Albancima iz Preševske doline, koji studiraju na Kosovu , biti priznate univerzitetske diplome u Srbiji i obećao sam da ću u Ministarstvu pravde angažovati 7 do 10 pripravnika iz opštine Bujanovac”, navodi Selimi.

On je dodao i da ga je Nagip Arifi obavesti a je na račun opštine Bujanovac uplaćeno 50 hiljada evra donacije Kosovo za koju je odluku donela Vlada u Prištini još u januaru, u vreme kad je premijer bio Ramuš Haradinaj.

Kako JUGpress saznaje, taj novca će biti iskorišćen za stručnu praksu mladih u Bujanovcu .

1 Komentar on "Mladi Albanci iz Bujanovca pripravnici u Ministarstvu pravde Kosova"

  1. Ne znam šta je tu čudno…Jel bi trebali da rade u Ministarsvu pravde Republike Srbije….? Da,to bi bilo normalno….ali su źuti predali Kosovo na tacni….

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*