Mladenović: Kako je sve grad podržao ranjive grupe

LESKOVAC

Saša Mladenović, šef odeljenja za društvene delatnosti I lokalni razvoj rekao je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da je u 2021. godini Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj , u oblasti socijalne zaštite, posebnu pažnju posvetilo obezbeđivanju sredstava za pružanje svih oblika socijalne zaštite, utvrđenih Odlukom o socijalnoj zaštiti i materijalnom obezbeđenju građana, kao i na obezbeđivanju boljih uslova za rad ustanova i udruženja u oblasti socijalne zaštite.

“Prava iz pomenute odluke, građanima pruža Centar za socijalni rad. Usluge iz Odluke o socijalnoj zaštiti pružaju Centar za socijalni rad, Ustanova za odrasle i starije i ostali licencirani pružaoci usluga. Centar za socijalni rad realizuje i usluge prihvatlište za žrtve porodičnog nasilja i i to uslugu pomoć u kući. U 2021. godini su realizovane četiri usluge putem javne nabavke i to usluga dnevni boravak za odrasle za koju je izdvojeno u budžetu 6.000.000 dinara, personalna asistencija za koju je izdvojeno u budžetu 6.000.000 dinara, lični pratioc za koju je izdvojeno u budžetu 8.000.000 dinara i pomoć u kući za koju je izdvojeno u budžetu 4.000.000 dinara Usluga dnevni boravak za odrasle i stare ostvaruje se preko Kluba za stara lica koji je u sastavu Ustanove za stara i odrasla lica.

U 2021. godini, Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj je, po davanju saglasnosti od strane Gradskog veća na tekst konkursa, finansiralo udruženja i organizacije iz oblasti socijalne zaštite putem javnig konkursa.   Za ove namene u budžetu grada za 2021. godinu bilo je opredeljeno 31.000.000 dinara. Finansirana je realizacija 43 projekta.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad i školama u 2021. godini obezbeđena je jednokratna pomoć iz budžeta grada Leskovca za kupovinu udžbenika za učenike iz materijalno ugroženih porodica sa područija grada Leskovca. Ovim vidom pomoći obuhvaćeno je 201 dete, u pojedinačnom iznosu od 6.000 dinara po detetu, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 1.206.000 dinara. Takođe, Grad Leskovac je finansirao  knjige đacima prvacima. Ovim vidom pomoći obuhvaćeno je 864 dete, u pojedinačnom iznosu od 6.000 dinara po detetu, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 5.184.000 dinara.

Po sprovedenom postupku javne nabavke realizuje se program narodne kuhinje, koji realizuje gradska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa  Domom  učenika srednjih škola, a uz finansijsku podršku grada. Na ovaj način obezbeđen je po jedan topli obrok  dnevno za 700 materijalno ugroženih građana Leskovca, za šta je u budžetu grada opredeljeno 9.000.000 dinara”, rekao je Mladenović.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Brestovac je moje carstvo
Brestovac je moje carstvo
2 godine pre

Naredne nedelje stize stav ministarstva koji ce tuzilastvu pojasniti nacin na koji ste krali pare projektnim finansiranjem… nije mi jasna samo tvoja uloga, da li si stvarno glup ili zbog funkcije ides i u krivicu?

Džaba
Džaba
2 godine pre

Ako su projektne pare pokrivene bilo kakvim, realnim ili fiktivnim računima, onda mu niko ništa ne može. Računi pokrivaju svaku mućku.

Miško
Miško
2 godine pre

Don Vito Mladenović!