Zbog rastućeg broja kioska Nišlije raspalile roštilj ispred Skupštine grada

NIŠ

 Aktivisti Srđan Nonić i Miloš Bošković postavili su ćevabdžinicu ispred Skupštine Grada i performansom ukazali na nedostatke Plana lokacija za kisoke na površinama javne namene. Naime, prema Planu koji je Grad usvojio kiosk se može postaviti na bilo kojoj javnoj površini, a aktivisti upozoravaju da to može izazvati niz problema koji nisu uzeti u obzir. Podsećanja radi jedan kiosk se u decembru našao i u Obrenovićevoj ulici i to u pešačkoj zoni  što je izazvalo revolt građana. Posle prvih reakcija kiosk je malo pomeren, ali je onda zaklonio jedan od lokala. Da se to više ne bi ponavljalo aktivisti su odlučili da skrenu pažnju na ovaj problem.                         

Miloš Bošković jedan od aktivista rekao je da su gradjani svedoci da ćevabdžinica u Nišu može svuda da “nikne” i zbog toga su se oni odlučili za performans sa roštiljem. 

                      

“Izveli smo performas zbog postavljanja trafika i kioska po gradu bez ikakve logike, pošto smo videli da oni mogu da postave šta, gde i kako hoće i uvek nam kažu da se sve propisu i odobreno” kaže Miloš Bošković, aktivista.

                    Predlaže da se sledeći put ćevabdžinica postavi direktno na kružni tok, kako bi ljudi mogli da se zaustave i kupe pljeskavicu.

                      Bišković ističe da je važno da se vodi računa gde, na koji način i pod kojim uslovima može da se postavi neki objekat.

                     Akitivisti su roštilj potpalili dnevnim listom Informer i time poslali poruku građanima da je vreme da se probude i ne veruju sadržaju koji im se plasira. Takođe su doneli i televizor od kartona, kao kritiku medija među kojima je i javni servis.

                    Đorđe Stanković, predsednik Narodne stranke Niš, jedan je od onih koji je podržao ovu ideju aktivista. Smatra da je izabrano  i pravo mesto za akciju jr je glavni krivac za postavljanje i organizaciju kioska Grad.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare