Mlada leskovačka pesnikinja najbolja u Srbiji

LESKOVAC

Anastasia Stoiljković, dvadesetpetogodišnja apsolventica prava iz Leskovca, pobednica je jedinstvene  pesničke manifestacije nedavno održane u Zaječaru.

 

Organizator tridesettrećeg po redu Festivala mladih pesnika, koji se održava pod imenom “Dani poezije”, bio je Centar za kulturu “Zoran Radmilovic” iz Zajecara, nadmetanje poeta  trajalo je od 23. do 26. maja.

Zeječarska smotra mladih pisaca specifična je po tome da učesnici ne mogu biti stariji od 30 godina, a   kandidati su u obavezi da organizatoru pošalju  po 10 pesama.

Završne večeri nastupilo je sedmoro finalista, troje iz Crne Gore i četvoro iz Srbije.

Ovogodišnji tročlani žiri, u sastavu Dejan Aleksic,  predsednik, Alen Bešić i Petar Miloradović clanovi, jednoglasno je proglasio Anastasiju za pobednicu.

Ona je prvi finalista i pobednik iz Leskovca tokom  tridesettrogodišnjeg postojanja ovog festivala.

Anastasia poeziju piše iz gimnazijskih dana, a njeni  mentori su Saša Stojanović Čarli, knjizevnik, i Predrag Stanković, profesor francuskog i latinskog jezika, takođe poznati leskovački pisac.

Nije se pre ovog festivala pojavljivala u javnosti, niti su njeni radovi objavljivani u publikacijama poezije.

Ne pripada ni jednoj pesnickoj grupi niti udruzenju.

Pobedom na svom prvom nastupu pokazala je do sada skrivenu snagu svog poetskog izraza, i stekla mogućnost da, uz pobedničku povelju, pripremi  i pred sud javnosti promoviše svoju zbirku pesama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare