Mitrović: Šta naplaćuje JP „Komunalac“?

BUJANOVAC

 

Narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović još jednom je, juče sa skupštinske govornice, pokrenuo pitanje računa koje JP „Komunalac“ ispostavlja firmama u Bujanovcu. Mitrović je reagovao  na izjavu predsednika Privremenog organa koji upravlja „Komunalcem“ Adema Hasanija da „Bujanovačka banja ima milionske obaveze i da je sudski spor u toku“, pozivajući potom narodnog poslanika da iskoristi svoj uticaj kako bi dve strane dogovorile neku vrstu reprograma duga.

„Ne sporim da Bujanovačka banja ima ogromne obaveze prema „Komunalcu“, istakao je Mitrović, dodavši da nije samo ovo lečilište u problemu već i još nekoliko firmi, od kojih su neke u stečajnom postupku više godina.

„Od 2013. godine se zalažem da Radna grupa utvrdi opravdanost faktura „Komunalca“. To je ovde srž problema, što ovo javno preduzeće, po nekoj odluci iz 96. ili 97. godine, naplaćuje usluge firmama na osnovu površine, a ne realno pruženih usluga. Tako imamo neverovatnu situaciju da Bujanovačkoj banji za pražnjenje dva kontejnera stiže mesečni račun od 200.000 dinara, zato što „Komunalac“ fakturiše na osnovu 15.500 metara kvadratnih površine“.

Mitrović je potom dodao da ovakvo stanje stvari ne odgovara ni firmama ni „Komunalcu“ i da je spreman da se lično založi da se ovaj problem konačno reši.

„Još koliko sutra ću zatražiti od rukovodstva Bujanovačke banje da uputi zahtev „Komunalcu“ da se formira komisija ili radna grupa koju bi činili predstavnici obe strane, a čiji bi zadatak bio da se utvrdi pravo stanje i da se konačno krene sa realnim fakturama, odnosno da svako plati komunalne usluge koje je zaista dobio“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare