Misija OEBS-a na Kosovu pomaže mladima da grade karijeru u novinarstvu

PRIŠTINA

 Desetodnevna škola novinarstva, koju je organizovala Misija OEBS-a, za oko dvadeset mladih ljudi sa severa Kosova, počela je danas u Severnoj Mitrovici.

Tokom programa, koji vodi Davor Glavaš, renomirani novinar i predavač na Univerzitetu u Zagrebu, učesnici će steći praktična znanja u izveštavanju, veštini pisanja i korišćenju društvenih medija i novih tehnologija, kao što su blogovi i internet portali. Unapređivanje ovih veština pomoći će im u karijeri i takođe doprineti medijskom pluralizmu na Kosovu.

„Za demokratska društva ključno je da imaju dobro obrazovane novinare koji su u stanju da izveštavaju na objektivan i nezavisan način kao i na osnovu činjenica. Takođe je važno pružiti ambicioznim mladim ljudima obrazovne prilike da grade karijeru u novinarstvu,“ – istakao je Christopher Tuetsch, direktor odeljenja za demokratizaciju, pri Misiji OEBS-a na Kosovu. „Ova aktivnost Misije OEBS-a ima za cilj da pomogne medijskim kućama na severu Kosova da osnaže svoje ljudske resurse i unaprede pluralizam informisanja ponuđen javnosti.“

Nakon uspešnog završetka programa, biće izabrana najbolja četiri kandidata koji će učestvovati u šestomesečnom programu stažiranja koji će se realizovati  zajedno sa četiri medijske kuće na severu Kosova: Televizijom Mir, Radiom Kontakt Plus, Radiom Kosovska Mitrovica i internet portalom KoSSev.

Misija OEBS-a na Kosovu ima mandat da štiti i unapređuje ljudska prava, demokratizaciju i razvoj sektora javne bezbednosti. Misija pomaže u očuvanju slobode medija i slobode izražavanja i potpomaže razvoj medija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare