Misija OEBS-a na Kosovu organizuje Juniorski košarkaški turnir

PRIŠTINA

Misija OESB-a na Kosovu organizuje drugi po redu desetodnevni Juniorski košarkaški turnir koji traje od 1. do 11 jula 2017. u Rekreativnom centru u parku Grmija u Prištini.

Oko 110 dečaka i devojčica uzrasta od 13 do 16 godina iz različitih zajednica i juniorskih košarkaških klubova iz Prištine, Đakovice, Prizrena, Vučitrna  i  Štrpca okupili su se da treniraju i uvežbavaju košarkaške tehnike pod nadzorom akreditovanih trenera iz Prištine i Beograda.

Oni će biti podeljeni u dve grupe, gde će prva grupa vežbati u periodu od 1. do 5. jula, a druga u periodu od 6. do 10. jula.

Osim košarkaškog treninga, učesnici će takođe  pohađati tematske radionice koje imaju za cilj promovisanje dijaloga, tolerancije, poverenja i obostranog razumevanja među mladima.

Radionice će se fokusirati na aktivno građanstvo, volonterizam, javno učešće preko sporta, prava mladih, raznolikost, delovanje i mogućnosti u borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije.

Ove radionice držaće eksperti iz Misije OEBS-a, Ministarstva kulture, omladine i sporta, Laboratorije za inovacije UNICEF-a, Play International  i Mreže vršnjačkih edukatora.

Košarkaški turnir će se završiti sa  polufinalnim i finalnim utakmicama.

Prva grupa će se takmičiti 4. jula na Trgu Zahira Pajazita sa početkom u 19.30 časova, dok će se druga grupa takmičiti 10. jula  na košarkaškim terenima u Parku Grmija.

Turnir je podržan od straneopštine Priština, Ambasade Sjedinjenih Amereričkih Država i privatnog sektora i otvoren je za javnost.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare