Misija OEBS-a organizuje sajmove zapošljavanja za ugrožene zajednice na Kosovu

MITROVICA-PRIŠTINA

Prvi u nizu sajmova zapošljavanja koji je organizovala Misija OEBS-a za oko 70 pripadnika zajednica kosovskih Roma, kosovskih Aškalija i kosovskih Egipćana kako bi se povećalo njihovo zapošljavanje završen je 25. aprila 2018. u Romskoj mahali u Južnoj Mitrovici.

Predstavnici lokalne i centralne vlade, regionalnih zavoda za zapošljavanje, preduzeća i nevladinih organizacija predstavili su se na štandovima, imali su svoja izlaganja o mogućnostima zapošljavanja i ponudili su mogućnosti za obuku i obrazovanje pripadnicima ovih zajednica.

,,Zajednice Roma, Aškalija i Egipćana imaju najveću stopu nezaposlenosti na Kosovu u poređenju sa drugim zajednicama,” rekao je Nikola Petrovski ispred Misije OEBS-a na Kosovu. ,,Organizovanjem ovih informativnih sastanaka ovim zajednicama približavamo mogućnosti zapošljavanja i obuke i nadamo se da će ove aktivnosti doprineti ekonomskom osnaživanju najugroženijih zajednica na Kosovu.”

Slične aktivnosti će se održati u Prizrenu 2. maja, Kosovu Polju 11. maja, Uroševcu 14. maja i u Ðakovici 15. maja.

Mandat Misije OEBS-a na Kosovu je da štiti i promoviše ljudska prava i prava zajednica, kao i razvoj demokratizacije i sektora javne bezbednosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare