Ministarstvo privrede finansijski pomaže gradove i opštine

VRANJE

Grad Vranje je među 40 lokalnih samouprava u Srbiji kojima je Ministarstvo privrede odobrilo sredstva kao podršku u pripremi infrastrukturnih projekata.

Sa područja Pčinjskog okruga tu su i opštine Vladičin Han, Surdulica i Trgovište.

Resorno ministarstvo na taj način podržaće lokalne samouprave u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje lokacija za proizvodnju, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Većnik zadužen za finansije, Ivan Stanković, za JUGpress, kaže da je od infrastrukturnih projekata, obilaznica kod Slobodne zone prioritet i za te svrhe je opredeljeno nešto više od 1,282 hiljade dinara. Za ostale projekte sredstva će tražiti preko drugih izvora, ali i Vlade i resornih ministarstava.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se realizuje u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017. godini. Ministarstvo će u zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave sufinansirati deo troškova, a ostalo lokalne samouprave.
Gradovi i opštine u narednom periodu u obavezi su da sprovedu postupak javne nabavke, a na osnovu iznosa utvrđenog ugovorom između jedinice lokalne samouprave i najpovoljnijeg ponuđača, utvrdiće se konačan iznos sufinansiranja od strane Ministarstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare