Ministarstvo Novice Tončeva u Nišu?

NIŠ

Ministar Novica Tončev je tokom nedavnog boravka u Nišu kada su potpisani ugovori za finansiranje projekata po konkursu koji je bio objavljen, najavio  mogućnost da Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih opština bude preseljeno u Niš, ali i da se očekuje da grad Niš ponudi adekvatan prostor. On je tom prilikom istako  istakao i da u tom Ministarstvu ne radi nijedno lice iz nerazvijenih opština, tako da bi to bilo prvo Ministrarstvo koje je izdvojeno iz Beograda.

 „To bi bila sjajna stvar, jer ćemo zaista i približiti Ministarstvo koje se bavi nerazvijenim opštinama, koje ima tu brigu prema nerazvijenim opštinama da ima sedište u Nišu. Razmatramo i dogovaramo se sa Ministarstvom koje to prostorije bi oni mogli da dobiju da nastave da rade i da budu na usluzi građanima koji žive ovde“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                  Sotirovski dodaje  i da u svih 5 okruga centralnog dela južne Srbije imaju svoj prostor i da će i u Nišu i te kako značiti, pre svega zbog ovih opština na teritoriji našeg Grada, a koje spadaju u nerazvijene opštine.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Павле И. Премовић
Павле И. Премовић
2 godine pre

Сматрам г-дина Тончева једним од најмудријих министара које је Србија имала од 2000 г. на овамо. Честитам му од свег срца ако овако нешто спроведе у дело. Заиста, на југу Србије гравитира око 2-3 милиона житеља а он нема свог врло утицајног политичара ни у позицији нити у опозицији, нема ниједну ТВ станицу националном фреквенцијом, ниједан утицајан дневни лист,… Истакнути стручњаци различитих профила сматрају Ниш (са околним градовима на југу Србије) од изузетне стратешке вредности јер се налази на тромеђи три континета афичког, азијског и европског. Само велеБеограђани мегаломански опседнути својом величином…