Ministarstvo kulture odobrilo sredstva za projekat ,,Vranjskom kaldrmom“

VRANJE

Grad Vranje kod Ministarstva kulture na konkurs ,,Gradovi u fokusu“ učestvovao je projektom ,,Vranjskom kaldrmom“. Sredstva u visini od 9,9 miiona dinara odobrena su za realizaciju dva podprojekta, za Vranje veoma značajna.

Zahvaljujući tome biće urađena sanacija i konzervatorsko-restauratorski radovi na Muzej kući Bore Stankovića i zgradi Pašinog konaka.

Gradska većnica zadužena za kulturu, Zorica Jović koja je sa vranjskim kulturnim poslenicima radila na izradi projekta ,,Vranjskom kaldrmom“, ne krije zadovoljstvo što im je resorno ministarstco odobrilo finansijska sredstva.

„Ovo je prvi put da Vranje udje u program ,,Gradovi u fokusu“ i zadovoljstvo svih koji su bili uključeni u izradu projekta, tim pre je veće. Nakon saznanja da smo ušli u najuži izbor priredili smo prezentaciju u Ministarstvu kulture. Nakon toga komisija je odobrila finansiranje ova dva, za nas, veoma važna projekta, tako da ćemo srediti Muzej kuću Bore Stankovića i zgradu Pašinog konaka“, kaže Jovićeva.

Svaki spomenik kulture u gradu zahteva ulaganja tako da je ova finansijska podrška za Vranje izuzetno značajna. Grad ima projekte i za ostale spomenike kulture kojima će se javiti kod drugih donatora, kaže gradska većnica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare