Gradonačelnik Leskovca i uprava “Vodovoda” u Makedoniji

LESKOVAC

Delegacija iz Leskovca, koju čine gradonačelnik Goran Cvetanović, Kosara Ilić, direktorka JKP “Vodovod” i pomoćnik direktorke Staniša Ristić boravili su u Makedoniji gde su  održali  sastanke sa Emilom Dončevim, gradonačelnikom Vinice i Darkom Mitevskim, gradonačelnikom Makedonske Kamenice.

Na zvaničnom sajtu grada Leskovca je objavljeno da se razgovaralo o razmena iskustava u oblasti komunalne infrastrukture i funkcionisanja lokalnih zajednica, razmena informacija o prirodnim resursima i ekonomskim mogućnostima kojima raspolažu ove opštine.

Ovaj sastanak je rezultat dosadašnje saradnje komunalnih preduzeća u Leskovcu i Vinici, navodi se na gradskom sajtu.

 

Delegacija grada Leskovca , na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem,  posetila je  dana pre toga makedonski grad Kočani gde se susrela sa gradonačelnikom Ratkom Dimitrovskim i direktorima komunalnih preduzeća u Kočanima, Vinici i Makedonskoj Kamenici.

Cilj posete je saradnja u oblasti komunalne infrastrukture uz razmenu iskustava i primera dobre prakse.

Na sastanku su dva gradonačelnika razmenila iskustva nekoliko zajedničkih projekata, uključujući izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i regionalne deponije za upravljanje čvrstim otpadom.

” U Leskovcu je već završeno postrojenje za tretman otpadnih voda, a oni imaju regionalnu deponiju za upravljanje čvrstim otpadom. Njihova iskustva su dragocena za grad Kočani i region”,  rekao je gradonačelnik Dimitrovski.

“Pored prijateljske saradnje vezuju nas i zajednički projekti. Pre desetak dana sam bio delegat Republike Srbije u Beču i tom prilikom govorio o našoj fabrici za prečišćavanje otpadnih voda u koju je Evropska unija uložila 10,5 miliona evra. Mi smo ovde da razmenjujemo iskustva i iz drugih oblasti društvenog života,  rekao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, prenosi gradski sajt.

Pored gradonačelnika, delegaciju iz Leskovca činili su i Kosara Ilić, direktorka JKP “Vodovod” i pomoćnik direktorke Staniša Ristić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare