Ministar prosvete Branko Ružić obećao pomoć za rekonstrukciju pojedinih škola

VRANJE

Gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem razgovaralo je danas u Vranju sa ministrom prosvete Brankom Ružićem.

Prvi čovek grada ministra je upoznao sa funkcionisanjem sistema obrazovanja i vaspitanja u Vranju. Podsetio je da na teritoriji grada funkcioniše 21 škola i devet vrtića u kojima je smešteno preko 2.400 mališana. Vranje ima i Pedagoški fakultet i Visoku strukovnu školu, koja od ove godine ima i novi smer, strukovna medicinska sestra, za koji vlada veliko interesovanje.

On je govorio i o značajnom projektu lokalne samouprave, izgradnji „Centra izvrsnosti“ u Vranju.

„Trenutno je u izradi projektno – tehnička dokumentacija. U ovom Centru planiramo da uposlimo visokoobrazovane kadrove, i to u trenutku kada svi gradovi beleže odlazak mladih stručnih ljudi. U „Centru izvrsnosti“ bi radili stručnjaci iz oblasti fizike, matematike, hemije i astronomije“, istakao je gradonačelnik.

Ministar Ružić je rekao da je dobro što pojedine škole u Vranju rade po sistemu dualnog obrazovanja i najavio formiranje Kancelarije za dualno obrazovanje Vlade RS. On je najavio i podršku oko realizacije projekta izgradnje „Centra izvrsnosti“, ističući da je od svih lokalnih samouprava koje rade na istom projektu, Vranje najviše napredovalo. On je obećao pomoć nadležnog ministarstva u rekonstrukciji pojedinih škola na široj teritoriji Grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare