Ministar omladine I sporta obišao Omladinski klub u Leskovcu

LESKOVAC

 

Ministar za sport i omladinu Srbije Vanja Udovičić  obišao je danas  Omladinski klub Kancelarije za mlade u Leskovcu.

Zajedno sa Udovičićem bili su Predrag Peruničić, nekadašnji vrhunski rukometaš, i gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović.

Cvetanović je rekao da lokalna samouprava konstantno teži rzavoju omladinske politike i pružanju podrške mladima.

„Mladi su naš najveći potencijal i stub budućeg razvoja našeg društva, zbog čega nastojimo da im omogućimo adekvatne uslove da u Leskovcu uče, usavršavaju se, rade, ali i da kvalitetno provode svoje slobodno vreme. Njima treba pristupiti kao važnom dsruštvenom resursu, kojem je potrebna podrška da iskaže svoj puni potencijal, a takav pristup razvijamo preko Kancelarije za mlade”, rekao je Cvetanović.

On je rekao I da, preko Fonda za mlade talente,lokalna samouprava  svake godine nagradi oko 500 mladih talenata.

“Pre dve godine smo uveli nagradne ekskurzije za vukovce svih srednjih škola sa teritorije grada, koji su zahvaljujući svom znanju dobili šestodnevno putovanje po Srbiji. Organizujemo i programe stručne prakse za mlade nakon njihovog školovanja. Izgradili smo 15 terena za male sportove, izvršili kompletnu energetsku sanaciju u šest škola, a ne postoji škola u kojoj nije barem nešto urađeno na poboljšanju uslova.“

Udovičić je izrazio zadovoljstvo što  Omladinski klub radi punim kapacitetom i da je u potpunosti prilagođen potrebama mladih u Leskovcu.

„On ne postoji samo na papiru, već delima pokazuje da posmatra i prati sve aspekte interesovanja mladih, od obrazovanja, muzičkih sekcija, okupljanja mladih preivrednika i mladih preduzetnika, do rada sa dijasporom što samtramo vrlo važnim segmentom. Ovakvi Omladinski klubovi tu pokazuju koliko je važno na lokalu razvijati upravo ovakve institucije i davati na važnosti mladima, ali i mlade uključivati u svakodnevna dešavanja. Mi smo zajedničkim snagama uspeli da u potpunosti zaokružimo jednu piramidalnu funkcionalnu strukturu kada je reč o mladima u Leskovcu. Na nama je da sada to proširimo, ali i na mladima da svojim postupanjem i inicijativama poboljšaju i daju primer drugim mladima u Leskovcu. Siguran sam da će u narednom periodu ovaj klub okupljati sve više mladih, “ rekao je Udovičić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare