Dveri o godišnjici bombardovanja

  1. “U znak najdubljeg poštovanja, večne zahvalnosti i obaveze prema svim učesnicima otadžbinskog rata 1999. godine, poginulim i nestalim pripadnicima Vojske Jugoslavije, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i stradalim civilima, stradaloj nejači, Gradska organizacija Dveri u Leskovcu, povodom obeležavanja osamnaestogodišnjice NATO agresije na SR Jugoslaviju, poručuje javnosti Leskovca: – dolaskom u poziciju da vrši vlast u Leskovcu, Pokret Dveri se obavezuje da će na najlepšem mestu u centru Leskovca podignuti spomenik svim stradalim Leskovčanima u ratovima od 1990. godine. – mnogo važnije pitanje od isplate ratnih dnevnica je status ratnih veterana, ratnih vojnih invalida, mirnodopskih vojnih invalida, porodica poginulih borca, umrlih invalida i civilnih žrtava rata”, saopštio je srpski pokret Dveti, Leskovac.

 

“Zato, učesnici ratova od 1991. godine moraju biti proglašeni nosiocima Spomenice otadžbinskog rata i odlikovani. Spomenica bi donosila određena prava koja bi se u novčanom delu isplaćivala mesečno do kraja života, prava na olakšice prilikom putovanja, lečenja, rešavanja stambenog pitanja i pružala prioritet pri zapošnjavanju…

– Građani Leskovca, poštovana deco, upamtite – NATO bombardovanje 1999. godine nije bila intervencija već agresija, ratni zločin – genocid – koji ne zastareva, i koji će biti kažnjen kad-tad. Srbija taj trenutak treba da dočeka sa preciznim podacima o svojim žrtvama i pretrpljenoj šteti. – Ako su prestali da nas ubijaju bombama nisu prestali da nas ubijaju osiromašenim uranijom ili pranjem svesti, budući da su pod kontrolom aktuelne vlasti i njihovih savetnika prosveta, obrazovanje, zdravstvo, policija, ekonomija, sudstvo i svi značajni mediji u današnjoj okupiranoj Srbiji, – Nikad i ni pod kojim uslovima u NATO i Evropsku Uniju! – Slavimo svoje heroje! Slavimo Srbiju! I ne dozvolimo da nas varaju oni licemeri koji pričaju da su protiv NATO a sa tom zločinačkom organizacijom su Potpisali niz sporazuma o saradnji!

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare