Ministar odbrane tajno na jugu Srbije

PREŠEVO

 

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković obišli su sinoć pripadnike  Zajedničkih snage Vojske Srbije i MUP-a angažovane na obezbeđenju državne granice na Miratovačkom polju u blizini Preševa.

General Diković je rekao da  zadatak pripadnika Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP-a “ nije ni malo lak ni jednostavan, ali da možemo biti zadovoljni radom i pripadnika Vojske Srbije i policijskih snaga”.

 

“U prilog tome govori i činjenica da smo više od 12 hiljada ljudi sprečili da ilegalno pređu granicu i nekontrolisano uđu na prostor Republike Srbije”, rekao je Diković I dodao da ostaje još dosta toga da se uradi i  poboljša”.

 

On je rekao I da se očekuje “ povećan broj migranata na državnoj granici Republike Srbije i iz Republike Bugarske i iz Republike Makedonije”.

 

Prema njegovim rečima, procene se vrše na dnevnom nivou i na osnovu toga se predlažu mere Ministarstvu odbrane, MUP-u i Vladi Srbije, a sve u cilju zaštite državne granice.

 

Od kada je postavljen za ministra odbrane Zoran Đordjević mediji se ne obaveštavaju o njegovim posetama jugu Srbije., što će reći da na ovom prostoru boravi inkognito.

Razlog je nepoznat, dal strah od novinarskih pitanja ili delovanje ministra odbrane na jugu Srbije postaje tajna.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare